Socis del Castor emprenen accions legals contra ACS per una operació de refinançament

El grup de Florentino Pérez va demanar el passat novembre 300 milions d'euros per cobrir un deute amb els inversors al mateix moment que ingressava la indemnització

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

Castor Limited Partnership (CLP), empresa en mans del grup canadenc Dundee Energy amb una tercera part del projecte Castor, ha emprès "accions legals" contra el grup ACS, propietari majoritari, per considerar que l'operació de refinançament d'Escal UGS que va efectuar el passat novembre atempta contra els seus interessos. Així ho ha anunciat la societat canadenca dins l'informe de resultats financers de 2014, on retreu al grup presidit per Florentino Pérez que, al mateix temps que rebia els 1.350 milions d'euros d'indemnització, demanés 300 milions per cobrir un deute addicional de 60 milions amb els inversors que van comprar els bons emparats pel Banc Europeu d'Inversions (BEI).

Mort i liquidat econòmicament el projecte Castor d'emmagatzemament de gas submarí davant les costes de l'Ebre i el Baix Maestrat, comença ara la batalla legal entre els seus socis amb el rerefons dels processos judicials oberts, tant al jutjat de Vinaròs com al Tribunal Constitucional, sobre la responsabilitat dels terratrèmols, les llicències o el pagament de la indemnització.

De fet, els 1.350 milions d'euros que el consell de ministres va aprovar -per mitjà d'una operació financera que traslladarà el seu pagament a tots els consumidors de gas durant 30 anys- havien de servir Escal UGS per retornar els 1.410 milions d'euros rebuts dels inversors del BEI abans del 30 de novembre de 2014 si el magatzem de gas submarí no es posava en funcionament -l'empresa va renunciar a la concessió a mitjan juliol-. Sobre el paper, tal i com van avisar algunes agències de qualificació creditícia un cop el govern espanyol va confirmar la indemnització, quedava pendent el pagament de 60 milions d'euros als inversors.

En realitat, però, com recorda CLP, la promotora del Castor ja havia rebut amb anterioritat a l'any 2012, en concepte de remuneració provisional, 110 milions d'euros, que el govern espanyol va acabar descomptant de la xifra d'indemnització definitiva: 1.460 milions. Per retornar els 60 milions que devien als inversors, ACS Servicios, Comunicaciones y Energía, la filial del grup de Florentino Pérez que pilotava de facto el projecte Castor, va decidir posar en marxa una operació de refinançament per valor de 300 milions d'euros el passat mes de novembre, pràcticament al mateix temps que ingressava la indemnització de 1.350 milions.

Una operació que els canadencs consideren que els perjudica: "no era el que més convenia" i, a més, "compromet" els seus interessos com a accionista. Segons anuncien a l'informe de resultats difós, CLP ja ha impugnat legalment l'aprovació d'aquest refinançament per part d'ACS. El soci minoritari del projecte Castor, a més, ha anunciat ja que està estudiant emprendre altres accions legals al respecte.

Comentarios
Multimedia Diari