Suu, Oques Grasses o El Pot Petit, plats forts de les Festes Majors d’Ascó

Malgrat les mesures contra la pandèmia, el municipi manté l’essència del tradicional component musical entre els actes de les seues festes

| Actualizado a 17 agosto 2021 10:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de demà dimecres fins diumenge, el municipi d’Ascó s’endinsa en cinc dies intensos de Festa Major. Seran unes festes naturalment adaptades a la pandèmia i amb totes les mesures de seguretat contra els contagis, però alhora, mantenen l’essència d’unes festes tradicionals i molt esperades al poble, juntament amb les de Sant Antoni del gener.

Demà dimecres per la tarda, a la porta d’entrada del Casal, en Falcó i na Sança, els Gegants d’Ascó, faran un ball en honor de les Pubilles i els Hereus, així com de la resta de convidats. Amenitzarà la ballada la Xaranga Penya Riberenya. Tot seguit el pregó de Festa Major, serà enguany a càrrec de la Nati Parramón Fernández, pels seus 25 anys de dedicació al poble des de la Comissió de Festes.

També es farà un homenatge pòstum a Cinta Biarnés Batiste, Dona Treballadora d’Ascó 2020. Així mateix es realitzarà el comiat de les Pubilles i Hereus d’Ascó 2019 i la proclamació de les Pubilles i Hereus 2020 i 2021. 

Per la nit de divendres hi ha previst el concert amb l’orquestra Metropol, a la plaça del Casal municipal.

Tir al plat, curses de natació, havaneres per a la gent gran i moltes més activitats seran les protagonistes de la jornada de divendres.
Però sense dubte la música i els concerts són alguns dels plats forts d’aquesta Festa Major al municipi riberenc. Així, el Festival Ascó Batega portarà divendres a la plaça del riu un concert acústic de Suu i al solar del carrer Joan XXIII, un altre d’El Pot Petit. Sortides amb el llagut Lo Roget, curses pedestres i tastos de vi amenitzaran la jornada de dissabte.

Dissabte per la tarda també destaca el Festival Ascó Batega al Casal, amb el concert d’El Kanka i més tard, per la nit, al carrer Joan XXIII, el concert d’Oques Grasses.

Diumenge al Casal Municipal al migdia també es podrà gaudir de l’espectacle amb Camut Band. Per la tarda, al pati de l’escola, també hi haurà l’espectacle Absurd, de la companyia Circ Vermut. L’humor absurd, que ja és el segell de Circ Vermut, segueix tenint un gran protagonisme en l’espectacle combinant moments impressionants (amb un alt nivell de tècnica de circ), personatges estrafolaris i escenes desastroses de caos que faran que la riallada estigui assegurada.

Les festes clouran aquest diumenge amb uns focs d’artifici aeris, a la vora del riu i un concert de fi de festa, amb l’orquestra Himalaya, a la plaça del Casal.

L’accés als actes s’obrirà 30 minuts abans de l’inici, a excepció de les actuacions d’El Pot Petit i Oques Grasses, que s’obrirà 1 hora abans. Des de l’Ajuntament d’Ascó es recomana assistir amb antelació per poder entrar de forma esglaonada i sense presses.

Tots els actes començaran puntuals a causa de les restriccions del PROCICAT de finalitzar els espectacles a les 00.30 hores.

Comentarios
Multimedia Diari