Torna la il·lusió als carrers de Tortosa amb un Sant Jordi molt concorregut

La capital del Baix Ebre recupera el somriure amb una Diada multitudinària

| Actualizado a 25 abril 2022 09:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa va esquivar en gran part la pluja d’ahir. Cap a les 13 hores es va posar a tronar i van caure unes gotellades grosses, però va ser cosa d’uns pocs minuts. La pluja més intensa (amb una petita pedregada) va caure a l’hora de dinar, quan hi havia molt poca gent pels carrers, cap a les 15.30 hores, així que la ciutat va poder gaudir en general d’una bona Diada de Sant Jordi.

Realment va ser multitudinària. Al migdia, els carrers estaven completament plens, de gom a gom. Tortosa va celebrar el seu circuit de parades habitual: plaça de la Cinta, amb la signatura de llibres per part dels autors ebrencs, carrer de la Rosa, plaça Agustí Querol i carrer Sant Blai, a més de les parades davant de llibreries i floristeries repartides per tota la ciutat. 

Especialment al carrer Sant Blai, una mica més estret, la gentada va ser admirable durant alguns moments del dia. Tothom tenia ganes de Sant Jordi, de sortir a passejar amb total normalitat entre parades de roses i llibres, després de dos anys de pandèmia. Tothom estava eufòric, els amics es retrobaven, les famílies sortien a voltar.

La capital ebrenca destaca cada any per reunir gran part dels autors ebrencs que publiquen novetats. Per les taules de la plaça de la Cinta i de les llibreries van desfilar escriptors com Francesca Aliern, Jesús Maria Tibau, Artur Gaya, Jaume Arasa, Albert Curto, Laia Beltran i Borja Duñó i un llarg etcètera. El llibre ebrenc més venut va ser Antonio Roca Cid. Lo retratista del Rastre (Ganzell) de Quimo Panisello, Roc Salvadó i Marina Pallás.

Amposta
Amposta, com molts municipis, va acabar tenint un Sant Jordi gairebé passat per aigua. A primera hora del matí, la pluja no semblava una amenaça, al contrari, el sol feia acte de presència en un dia que semblava primaveral i idoni per una jornada de parades al carrer. Els llibreters, comerciants i entitats del poble van omplir el carrer i la plaça Major per oferir els seus productes als visitants que s’hi apropaven per donar una volta i marxaven amb llibres i roses a les mans mentre presenciaven concerts de carrer, ràdio en directe o feien signar els seus exemplars als autors participants en els espais de signatura. 

Cap al migdia, el dia es va començar a enfosquir, arribant fins i tot a sentir-se algun que altre tro, que no va evitar la celebració de la Diada, seguit per una lleugera i molt breu pluja que no va tornar a fer-se present fins a voltes de les cinc de la tarda. En aquell moment va caure la pluja amb més intensitat i va obligar els paradistes a parar una estona. La fira de Sant Jordi es va reprendre després per oferir una estona més entre llibres i roses.

Comentarios
Multimedia Diari