Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tornar a caminar per lluitar contra els diferents tipus de càncer

La delegació de la Lliga contra el Càncer d’Alcanar es reactiva amb una marxa popular

17 julio 2023 10:52 | Actualizado a 17 julio 2023 10:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Resposta massiva a la crida feta per la delegació local de la Lliga contra el Càncer d’Alcanar a la caminada popular per recaptar fons que es va celebrar dissabte, coincidint amb els actes programats amb motiu de la Mare de Déu del Carme a les Cases. Van participar en la marxa 276 persones i la Lliga contra el Càncer ha recaptat a la paradeta situada al passeig marítim i al llarg de la setmana, a Alcanar, en total 1.500 euros.

«Tots els diners recaptats es destinaran a la investigació», explica la nova delegada de la Lliga a Alcanar, María Jesús Castro. «La idea és repetir la caminada cada any a principis d’estiu i que quede ja implantada com una activitat fixa», indica Castro. La marxa ha tingut un retorn cap als participants en forma de sortejos de regals donats per comerços i restaurants del municipi.

Nova etapa

La delegació canareva es torna a posar en marxa després d’un període d’inactivitat, amb una junta renovada formada per una onzena de membres. Castro vol destacar, però, «la feina feta durant molts d’anys per José Ramón Guimerà i el seu equip».

L’anterior delegada, Rosa Maria Vila, ressalta «la implicació de les persones que hi havia llavors, ja que jo era l’única que vaig patir un càncer».

La nova junta arrenca a partir de la participació de María Jesús Castro a la Cursa de les Dones celebrada a la Ràpita l’octubre passat, «vaig preguntar com s’havia de fer per portar-la a Alcanar i em van suggerir que reactivés la delegació de la Lliga al poble».

L’entitat es va presentar el passat mes d’abril amb una xerrada de Paco Vallespí, referent de la Lliga a les Terres de l’Ebre. Es preparen més activitats per a les Festes del Remei i pel 19 d’octubre amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama.

Els principals objectius de la junta són realitzar actes per a destinar diners a la investigació i programar xerrades sobre la prevenció del càncer.

Comentarios
Multimedia Diari