Tortosa acollirà la Nit de Santa Llúcia el mes de desembre

Òmnium Cultural ha escollit la capital del Baix Ebre per celebrar aquesta important vetllada de les lletres catalanes

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa serà, per una nit, la capital de les lletres catalanes. Acollirà aquest desembre la 65a Nit de Santa Llúcia, la festa de lliurament dels premis literaris més importants del país.

Fa dos anys que Òmnium Cultural va proposar la ciutat per acollir la comunament anomenada Festa de les Lletres Catalanes, i finalment serà una realitat el mes de desembre. L’acte se celebra de manera biennal fora de Barcelona, en un altre municipi català, i Tortosa ja el va acollir per primer cop l’any 1982.

L’alcalde de Tortosa Ferran Bel s’ha mostrat absolutament satisfet amb aquesta notícia, i el pròxim mes de maig es durà a terme la presentació oficial i es coneixerà la data de l’esdeveniment. L’Ajuntament de Tortosa avançarà 70.000 euros per a l’organització de l’acte, al qual contribuiran després altres administracions.

Durant la Nit de Santa Llúcia s’atorguen el premi Sant Jordi de novel·la, el premi Carles Riba de poesia, el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions i el premi Frederic Roda de teatre. La Nit de Santa Llúcia va ser iniciada el 1951 a Barcelona per l’editor Josep M. Cruzet, fundador de la Llibreria Catalònia i de les editorials Selecta i Aedos.

El nom de Santa Llúcia li ve de la data del 13 de desembre, en la qual s’havia adjudicat el Premi Crexells, instituït el 1928 per l’Ateneu Barcelonès en memòria de Joan Crexells, mort aquest dia de 1926.

Comentarios
Multimedia Diari