Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa adjudica el nou contracte de gestió del refugi municipal d’animals a la protectora Petjades de l’Ebre

La licitació té una vigència de tres anys

| Actualizado a 04 julio 2022 19:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La gestió de les instal·lacions d’acollida d’animals de companyia de Tortosa té un nou adjudicatari: l’associació Petjades de l’Ebre. La protectora ha obtingut la puntuació més elevada en el procés de licitació del servei de captura, acollida, alimentació i manteniment dels animals de companyia abandonats o perduts, la neteja, manteniment i gestió del refugi municipal i la gestió de les adopcions, i està al front de les instal·lacions de la gossera municipal del passat 1 de juliol.

Precisament l’adopció de gossos abandonats ocupa un dels eixos més destacats del servei: «volíem reforçar les campanyes per a visibilitzar els animals dins de la col·lectivitat, desenvolupar jornades de portes obertes, així com accions a les xarxes socials, per tal de fomentar entre la ciutadania la sensibilització amb el benestar animal, i també les adopcions a través de diverses campanyes, a més de potenciar la figura del voluntariat», detallà l’alcaldessa, Meritxell Roigé, durant la presentació de la nova licitació, que acaba amb una situació de pròrroga de de l’anterior adjudicatària que s’ha allargat més d’un any.

En representació de l’associació Petjades de l’Ebre, la seua presidenta, Anna de la Cruz, explica que estan «molt il·lusionades» i subratlla alguns dels aspectes que volen aportar amb la gestió del refugi d’animals. El més important és «que la gossera siga un lloc de pas temporal fins que puguem retornar els animals perduts als seus propietaris o fins que puguem trobar-los una nova llar». Per a aconseguir-ho, ha avançat que desplegaran diverses accions concretes amb les quals volen estrényer el lligam de la gossera amb la ciutadania. Una vol conscienciar de la necessitat i l’obligació que els animals duguen implantat el xip identificatiu, així com que estiguen registrats al cens de l’Ajuntament, «d’aquesta manera, en poques hores podem retornar l’animal a casa seua».

La segona consistirà en una campanya vinculada al Nadal i les èpoques de regals «per tal que la gent s’adone que els gossos no són joguines, que són vides». També duran a terme jornades de portes obertes al refugi, o campanyes de sensibilització de l’alumnat a través del Pla educatiu d’entorn, amb activitats per a fer adonar els xiquets de la responsabilitat de tindre un animal a casa, o per tal que alumnat d’ESO puga fer voluntariat al refugi municipal per reforçar el vincle amb els gossos.

La licitació té una vigència de tres anys i es pot prorrogar per un any més. El cost del servei se situa en 152.460 euros, segons detallen des de l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari