Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa aprova impulsar una llar d’infants pública al nucli urbà

El ple també dóna llum verda a la creació de més habitatge públic al barri del Castell, amb cases molt degradades

| Actualizado a 02 mayo 2022 23:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al vespre impulsar una llar d’infants pública al seu nucli urbà, a proposta del grup Movem Tortosa.

«Tortosa al seu nucli urbà (no passa el mateix a Jesús, Bítem o Campredó), no té una llar d’infants pública. L’única proposta són les privades i això és una anomalia», va explicar el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan.

El portaveu va explicar l’anunci de la Generalitat de la gratuïtat en l’educació per a l’etapa dels 0-2 anys de forma progressiva per a les llars públiques i la convocatòria en breu per part dels Governs central i autonòmic d’ajudes per a la construcció de llars d’infants públiques arran dels fons europeus destinats per aquesta mesura.

«L’objectiu és que més famílies puguen escolaritzar els infants de 0 a 3 anys, ja que a Catalunya només un 34% dels xiquets van a llar d’infants, una de les taxes més baixes d’Europa. Si hi ha més oferta gratuïta, moltes famílies apuntaran als xiquets a les llars i així es podrà conciliar milor la vida familiar i també rebran una educació a la primera etapa de la vida que també s’ha demostrat que és positiva», va expressar.

Es considera que l’escolarització en els primers anys dels infants té un impacte directe positiu ajudant a un millor desenvolupament físic, intel·lectual, social i emocional.

Per tot plegat, el portaveu progressista va demanar iniciar els tràmits per posar en marxa la primera llar pública al nucli urbà i, en segon lloc, entrar a les convocatòries per poder aconseguir recursos per tenir un finançament extra.

A Tortosa hi ha escoles bressol públiques a Campredó, Jesús i Bítem, i diverses escoles bressols privades a la ciutat, així com la llar d’infants de la Creu Roja amb què col·labora l’Ajuntament i que atén gratuïtament les famílies més vulnerables.

La proposta va ser aprovada per unanimitat. La CUP també la portava a ple, però el seu portaveu va excusar la seua prèsencia.

El ple també va aprovar per unanimitat la moció de Movem Tortosa per impulsar la creació d’habitatge públic al barri del Castell de Tortosa, la de PSC Tortosa per instar a la creació d’una unitat de trastorns de conducta alimentària a les Terres de l’Ebre i la de Ciutadans per elaborar un pla local per a la millora de la seguretat a la ciutat i evitar les ocupacions il·legals.

Comentarios
Multimedia Diari