Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa arrenca la reforma del carrer Barcelona, una de les principals entrades a la ciutat

La remodelació es porta a terme entre la rotonda Àngel Acosta fins a la plaça de la Unió, creant un espai més amable per a les persones i millorant els problemes d’inundabilitat a la zona

| Actualizado a 21 septiembre 2022 23:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa ha arrencat aquesta setmana una de les actuacions més destacades dels propers mesos a la capital ebrenca, la reforma del carrer Barcelona. Es tracta d’una de les principals vies d’entrada a la ciutat, al barri de Sant Llàtzer. La remodelació que es portarà a terme serà entre en el tram que va des de la rotonda d’Àngel Acosta fins a la rotonda de la plaça de la Unió.

L’objectiu de l’actuació és crear una avinguda molt més amable per a les persones, amb més espai per transitar, més arbrat i més bancs i mobiliari urbà.

A més, en tota la llargada del carrer Barcelona es generarà un nou carril bici, que permetrà connectar el centre de la ciutat amb Sant Llàtzer, i facilitarà l’accés fins a l’escola del barri i amb l’institut Despuig.

En el tram entre la plaça Àngel Acosta i el carrer Puigcerdà, el carrer estarà situat a un sol nivell. Actualment en aquest punt les voreres són molt estretes, sense espai per passejar, i interrompudes per nombrosos carrers transversals.

Amb la reforma, en aquest tram del carrer la circulació de vehicles passarà a ser sols d’un sentit, en direcció cap al centre de la ciutat. L’avinguda Canigó (paral·lela al darrera), mantindrà els dos sentits.

«L’actuació té l’objectiu de reconvertir l’espai en un de molt més amable per als vianants, fent un vial molt més verd i amb carril bici», ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del primer tinent d’alcalde d’Urbanisme, Enric Roig, la regidora del barri, Dolors Bel, i el president de l’associació de veïns de Sant Llàtzer, Carlos Forés.

A l’altra part del carrer on s’actua, entre el carrer Puigcerdà i la plaça de la Unió, es mantindran de manera separada les voreres i la calçada per tal d’afavorir la canalització de la pluja.

En relació a això, la reforma del carrer Barcelona també suposarà un pas important per a minimitzar les afectacions que comporten les pluges intenses en la zona més pròxima a la rotonda de la Unió. Un punt de la ciutat que sovint pateix problemes d’inundabilitat quan els episodis de pluja són intensos.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Tortosa ha informat que els treballs suposaran la instal·lació de dos canalitzacions subterrànies, d’1,2 metres de diàmetre, que tenen capacitat per a drenar 400.000 litres. Això suposarà poder absorbir més del doble de la capacitat del sistema actual d’evacuació de la pluja, que l’Ajuntament de Tortosa va instal·lar al 2014 per a poder desembassar més ràpidament l’aigua de l’àmbit de la plaça de la Unió.

Ara els primers treballs suposaran l’obertura del vial paral·lel del carrer Barcelona, a la confluència amb el carrer Perelló, per tal de generar un nou accés cap a la rotonda de la plaça de la Unió i el pont de Tirant lo Blanc, cosa que també millorarà la mobilitat un cop el carrer sigue d’únic sentit.

Precisament el president de l’associació de veïns ha valorat molt positivament la posada en marxa de les obres.: «modernitzarà la via principal del nostre barri i millorarà les inundacions que patim a la plaça de la Unió», ha dit Forés.

El termini previst de l’actuació és d’11 mesos. El pressupost per portar-la a terme és de 928.530 euros, i compta amb aportacions dels fons Next Generation en el marc del programa per a la creació de zones de baixes emissions, com ja es va informar fa uns mesos.

Comentarios
Multimedia Diari