Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa commemora el Dia per a l’eliminació de la violència masclista

Aquest any el Servei d’Informació i Assessorament a la Dona ha realitzat un centenar d’atencions a la ciutat i s’ha ampliat a les EMD

| Actualizado a 24 noviembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 400 joves i adolescents van ser ahir al matí els protagonistes de l’acte per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista a Tortosa.

Després dels parlaments institucionals, els joves van prendre l’escenari per portar a terme una encesa d’espelmes a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i Cicles Formatius. També es va llegir el Manifest del 25N d’aquest 2022. L’acte cada any involucra els adolescents de la ciutat per conscienciar-los sobre el respecte envers les dones, des dels més petits gestos o comentaris que ells es poden trobar en el seu dia a dia.

Tot seguit van tenir lloc diferents actuacions, com el clip teatral «Pandèmia» a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre i un espectacle de dansa amb l’alumnat del Centre de Dansa Neus Rodés: d’una banda el «Remix Hip Hop», amb coreografia d’Edgar Cid, i de l’altra la peça «Ets», amb música de la cantautora Monse Castellà i coreografia de Neus Rodés.

«Hi participen totes les escoles i instituts del municipi. Malauradament avui ens tornem a trobar aquí. I dic malauradament perquè estaria bé no haver de fer aquest acte. Però continua havent violència i mort de dones al país, i continuen havent agressions. Per això hem de seguir treballant en aquesta educació i valors perquè no tinguen lloc aquestes agressions», va declarar l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui també va agrair la participació dels centres educatius.

Aquest any el Servei d’Informació i Assessorament a la Dona, conegut com el SIAD, ha realitzat un centenar d’atencions a la ciutat. L’Ajuntament ha ampliat enguany aquest servei als pobles i EMDs de Tortosa «per tal que hi haja una millor accesssibilitat», segons va explicar la regidora d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament de Tortosa, Mònica Ripoll. «Descentralitzar l’atenció creiem que és una millora».

Al llarg d’aquesta setmana diferents municipis ebrencs també celebren actes contra la violència masclista.

Comentarios
Multimedia Diari