Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa crea el Consell de la Infància amb xiquets de totes les escoles

L’Ajuntament celebra el darrer ple ordinari abans de les eleccions municipals, on aprova una moció contra la corrupció

08 mayo 2023 19:22 | Actualizado a 09 mayo 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al vespre, per unanimitat, la creació del Consell de la Infància de Tortosa i el seu reglament municipal.

Fa uns mesos es va crear un grup laboratori amb alumnes dels diferents centres d’educació primària de la ciutat per tal de confeccionar, ells mateixos, les bases d’aquest consell, que es reunirà un cop al mes a diferents espais de la ciutat amb l’objectiu que els petits també puguin participar de les decisions de la ciutat. Per a la creació del grup, s’ha comptat amb l’assessorament d’Ana Novella, experta en aquesta mena de consells d’infància a Catalunya.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va aprofitar el ple d’ahir al vespre per felicitar els participants en aquest grup laboratori i en va destacar la gran implicació dels xiquets i xiquetes en aquest projecte, que ja han aportat moltes idees per millorar la ciutat.

El consell estarà format per un xiquet de cinquè i de sisè de totes les escoles de Tortosa (també les d’educació especial i les dels pobles) i d’aquesta manera es renova el grup al 50% cada any. Roigé va manifestar «la necessitat d’escoltar totes les veus de la ciutat, a l’hora de definir com volem que siga Tortosa. En este procés hi intervé tota la ciutadania: l’adulta, però també volem que la gent més jove es puga implicar en la presa de decisions, ja que també són part de la ciutadania. Ells també són ciutadans i poden opinar, ja que tenen la seua pròpia visió», va expressar. Roigé s’ha compromès així mateix a crear en el futur el Consell de l’Adolescència, ja que les necessitats d’aquesta població són diferents a les que poden tenir els xiquets.

L’oposició va valorar positivament la creació d’aquest consell de la infància, si bé alguns grups van considerar que la proposta arriba al ple de maig amb «una clara intencionalitat electoralista».

Explicacions sobre el cas Efial

Ahir al vespre va celebrar-se l’últim ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa abans de les eleccions municipals del proper dia 28. La sessió va comptar amb dos mocions del grup de Ciutadans, tot i que els diferents portaveus van acordar no presentar propostes per la proximitat dels comicis.

En concret, Ciutadans va demanar el compromís «per una Tortosa lliure de corrupció i clientelisme» i la implantació d’un pla d’imatge de les voreres i paviments de la ciutat. Ambdues mocions van ser aprovades. La primera, amb els vots a favor de Junts per Tortosa, Movem Tortosa, Esquerra Tortosa i PSC, i en contra de CUP Tortosa. Ciutadans va demanar a la moció que totes les forces municipals «es comprometrin en combatre les corrupcions, i posar la rendició de comptes i la transparència al centre de l’agenda de l’acció del govern municipal». En el debat sobre la moció, el punt va ser vinculat amb el presumpte frau que va patir l’Ajuntament de Tortosa en el marc del cas Efial. Els grups de l’oposició van agrair que l’alcaldessa haja donat explicacions al respecte en junta de portaveus i les intervencions van ser assosegades «No necessitem cap moció per ser un municipi lliure de corrupció», va cloure el regidor Domingo Tomàs (Junts). «A Tortosa no hi ha hagut cap cas de corrupció, ni cap investigat».

Comentarios
Multimedia Diari