Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Més de cent persones recreen com va ser el setge a la ciutat de Tortosa fa tres segles

Van recordar l’enfrontament entre tropes austriacistes i borbòniques durant la guerra de Successió el 1708

01 octubre 2023 21:01 | Actualizado a 02 octubre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa s’ha convertit aquest cap de setmana en l’escenari de l’enfrontament entre les tropes austriacistes i borbòniques durant la Guerra de Successió. Més d’un centenar de recreadors han recordat el setge de Tortosa, aquest moment històric que va tenir lloc a la ciutat el 1708, que van culminar amb la capitulació de la ciutat, amb diverses representacions en espais com a platja fluvial de Ferreries i les Avançades de Sant Joan.

Les escenificacions van començar dissabte al matí amb una desfilada de les forces participants en la recreació històrica des de la plaça Mossèn Sol fins a l’Ajuntament. Posteriorment, es va fer en aquest emplaçament la presentació dels batallons.

Entre aquests hi havia els Miquelets de Catalunya, Sanguen Honoris, Moià 1714, Miquelets de València, l’Associació Almansa Històrica, que organitza la recreació de la Batalla d’Almansa, el referent d’aquest tipus d’esdeveniments a l’Estat, i l’Associació Batalla d’Almansa.

Així mateix, van desplaçar-se fins a Tortosa participants internacionals, com el grup de recreació històrica italià Pietro Micca, present l’any passat, però també grups nous, fet que suposa un pas més en la internacionalització de l’esdeveniment. En aquest cas hi havia com a novetat un grup anglès, el regiment de cavalleria Irish Dragons.

A més de les recreacions, durant el cap de setmana també s’ha dut a terme una jornada de portes obertes a l’espai interpretatiu de les Avançades de Sant Joan amb visita guiada per l’espai a càrrec de l’Associació Amics dels Castells. A més, també es van poder visitar els campaments austriacistes i borbònics al pati d’armes.

D’aquesta manera, l’ajuntament busca potenciar el patrimoni històric i arquitectònic. Segons Jordi Jordan, alcalde de Tortosa, «La recreació històrica del setge de Tortosa és un reclam turístic que ens permet fer valdre la riquesa del conjunt fortificat i emmurallat de la ciutat, tenim més de sis quilòmetres de muralla, un dels conjunts més importants de la península». En aquest sentit, Jordan afegia que «treballem per rehabilitar-los i per convertir-los en projecció econòmica a través de la promoció turística».

Comentarios
Multimedia Diari