Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa millora l’Auditori Felip Pedrell amb una tercera sala i la reforma de l’actual

El cost de l’actuació és de 3,6 milions, que es finançaran amb recursos de l’Estat, la Diputació de Tarragona i els Next Generation

| Actualizado a 18 marzo 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa traurà a licitació aquest proper mes d’abril l’obra d’ampliació i reforma del Teatre Auditori Felip Pedrell. Una actuació que compta amb un pressupost global de 3,7 milions d’euros i que es durà a terme de forma gradual per poder mantenir l’activitat cultural a l’equipament, amb l’objectiu que l’obra estigui del tot acabada al llarg de l’any que ve. La inversió es cobreix amb els ajuts del Ministeri de Cultura (2,5 milions d’euros a través d’una esmena del PDeCAT als pressupostos de l’Estat), la Diputació de Tarragona i els fons Next Generation.

La principal actuació és la construcció d’una tercera sala. Un nou edifici annex a l’actual, al qual s’accedirà des del vestíbul principal, que serà ampliat i reformat. La nova sala tindrà una configuració que permetrà ampliar la tipologia d’espectacles de la programació habitual, amb grades retràctils per tal d’adaptar els usos a les necessitats, segons destaquen des de l’Ajuntament. La inversió prevista en la construcció i l’equipament tècnic i escènic d’aquesta tercera sala és de 3,16 milions.

La tercera sala tindrà grades retràctils i s’hi accedirà pel vestíbul comú, que s’amplia

Pel que fa a la millora de l’equipament actual, al nou vestíbul s’eliminaran les barreres arquitectòniques existents i se situarà tot l’espai a un sol nivell.

La reforma també se centrarà a l’interior de la sala gran, on es renovarà tot el pati de butaques amb nous seients. Això permetrà millorar la comfortabilitat per al públic, ja que es corregirà el desnivell del terra cap als laterals, segons detalla l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Per a fer-ho, s’habilitaran un seguit de grades situades de manera horitzontal. Estaran disposades de manera que el seient ocupe un lloc més elevat que el seient situat al davant, per tal de millorar la visibilitat per a l’espectador. Aquesta adaptació del pati de butaques inclourà la creació d’espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda. També estan previstes actuacions de renovació tecnològica, que compten amb una aportació de 95.000 euros dels fons Next Generation. El cost de la reforma és de 350.000 euros i es durà a terme de forma conjunta amb l’ampliació.

L’alcaldessa remarca que es tracta d’un projecte imprescindible per a la ciutat i lamenta «l’obstaculització» dels grups de l’oposició al plenari.

«Amb l’actuació podrem millorar notablement el teatre per poder disposar d’un equipament punter, que responga a les necessitats que tenim a la ciutat i al territori». Roigé també lamenta «el temps perdut per poder haver fet esta actuació». «Davant del bloqueig que ens vam trobar per part de l’oposició, vam continuar treballant per a fer-ho possible i vam aconseguir el finançament a l’Estat i a la Diputació». D’aquesta manera ara es pot iniciar la licitació sense haver de passar pel ple. « Sense aquests impediments, ara la millora de l’equipament ja estaria acabada», remarca. Roigé també subratlla la dinamització econòmica que l’activitat del Teatre Auditori Felip Pedrell genera a la ciutat i posa com a com a exemple la representació, dissabte passat, de l’obra ‘El pare’, amb Josep Maria Pou encapçalant el repartiment, que va portar a Tortosa molta gent de la resta del territori.

Comentarios
Multimedia Diari