Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa rehabilita el pavelló 8 del complex del museu

L’espai se sumarà a la sala permanent i inclourà obres de l’escultor Agustí Querol i dels pintors Francesc Gimeno i Antoni Casanova

06 octubre 2022 19:31 | Actualizado a 06 octubre 2022 23:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha arrencat les obres per ampliar la sala de visita permanent del Museu de Tortosa, ubicat a l’antic escorxador de la ciutat, una de les obres modernistes més destacades de la capital ebrenca, obra de Pau Monguió Segura. Tot just aquest mes de setembre s’han complert deu anys de l’obertura del Museu de Tortosa, el 2012.

Els treballs se centren al pavelló número 8, adjacent a l’actual sala d’exposició del fons museístic de la ciutat per la qual s’accedirà a la nova sala. Tal com ha informat l’Ajuntament de la ciutat, l’actuació permetrà incorporar un nou espai que estarà dedicat a alguns dels autors que són referents de l’art de la ciutat. En concret, als pintors Francesc Gimeno i Antoni Casanova Estorach, i a l’escultor Agustí Querol, que van dur a terme la seua trajectòria al final del segle XIX i principi del XX.

«Són autors molt reconeguts, tant aquí com també fora de la nostra ciutat, i volíem que tinguessen un espai al Museu de Tortosa. Volem donar-los a conèixer encara més i poder mostrar les peces que en conservem al nostre fons», ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé. A més de les peces que actualment se’n conserven a la sala de reserva, la sala també podrà mostrar algunes obres d’aquests autors que s’han pogut incorporar recentment d’algunes col·leccions privades, així com cessions d’obres procedents d’altres fons pictòrics.

«És un projecte viu, que comptarà amb parets mòbils, de tal manera que puguem modelar l’exposició a mesura que tinguem possibilitat d’incorporar més obres al fons», ha afegit el regidor de Cultura, Enric Roig.

Els treballs d’adequació de la nova sala del Museu compten amb la direcció de l’arquitecte tortosí Ramon Valls, que ja va dur a terme els treballs d’obertura de l’equipament, ara fa deu anys.

Segons detalla, la disposició de la sala permetrà dedicar espais específics per a cada un dels tres autors: «són artistes que van treballar separadament i, malgrat que els mostrem amb espais diferenciats, també podrem explicar quins són els elements que tenen en comú», ha apuntat Ramon Valls.

El projecte compta amb un pressupost de 429.000 euros, que també inclouen els treballs d’adequació museogràfics així com d’il·luminació. La previsió és que la nova sala puga obrir portes durant el primer trimestre del 2023.

Actes pel desè aniversari

Per commemorar el desè aniversari del Museu de Tortosa, l’Ajuntament de Tortosa organitza una sèrie d’activitats aquest cap de setmana, que coincideixen amb amb les Jornades Europees del Patrimoni i amb el festival A Cel Obert, on el Museu també n’és escenari. Una de les activitats més destacades serà la possibilitat de visitar la sala de reserva. Serà aquest diumenge a les 11 hores, 11.30 hores i 12 hores.

«La sala de reserva és un dels espais més importants que tenim al Museu de Tortosa, ja que és on conservem totes les peces del nostre important fons patrimonial i que no formen part de l’exposició permanent», explica l’alcaldessa Meritxell Roigé. Per tant, una oportunitat de veure obres pictòriques, làpides i un ampli ventall més d’elements que ajuden a explicar la història de la ciutat. A la vegada, la sala Antoni Garcia acollirà una instal·lació sonora anomenada «Et cauen les estrelles de la cara». La sala d’exposicions temporals ha acollit 65 exposicions en 10 anys.

Aquest cap de setmana es faran visites guiades a la sala de reserves del Museu
Comentarios
Multimedia Diari