Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa renovarà els seus gegants més antics i emblemàtics

Els gegants Rufo i Rubí marxen cap a Reus per a sotmetre’s a un procés de restauració i de clonació

| Actualizado a 25 noviembre 2022 14:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de la setmana del 25 de novembre, els gegants més antics de Tortosa, la parella formada per Rufo i Rubí, han canviat la seua residència habitual de la Casa dels Gegants, a l’antiga llotja situada al parc municipal Teodor González, per la del taller Avall de Reus.

L’objectiu és poder dur a terme l’arranjament i conservació d’estes dos obres artístiques de la imatgeria folklòrica de la ciutat i, a la vegada, poder-ne iniciar l’operació de clonació: l’Ajuntament de Tortosaha encarregat dos rèpliques dels gegants originals per tal de preservar les imatges històriques i, al mateix temps, que la Colla Gegantera de Tortosa puga potenciar la presència de Rufolet i Rubí a trobades geganteres arreu del país, mitjançant les noves reproduccions.

Una delegació de la Colla Gegantera de Tortosa, encapçalada pel president, Joan Carles Bonfill, va fer el trasllat de les peces fins a

Reus. Es tracta dels dos gegants construïts al 1957 per l’escultor Pedro Aixendri Chavarria inspirant-se en els gegants que van quedar destruïts durant la Guerra Civil.

En el moment de la seua estrena, estos gegants havien arribat a una alçada de 4 metres, fet que els convertia en els més alts de Catalunya. Posteriorment se’n van rebaixar les mides i se’n van substituir les indumentàries, accions que van servir per a alleugerir el pes de l’estructura i afavorir-ne la mobilitat.

Al gener d’enguany, l’Ajuntament també va sotmetre a un procés de restauració les dos cucaferes històriques per tal d’arranjar els petits desperfectes fruit del pas del temps i restituir les parts que presentaven més afectació.

Anteriorment, al 2017 també va recuperar la tercera cucafera de la ciutat després que, un parell d’anys abans, se’n localitzés l’esquelet en un magatzem de l’antic balneari d’en Porcar.

Comentarios
Multimedia Diari