Tortosa ultima les expropiacions per enderrocar les cases davant la catedral

El consistori vol tancar un acord amb els últims veïns en breu i anuncia la voluntat de començar a tirar a terra els edificis en els pròxims mesos

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat el projecte de taxació conjunta per expropiar els habitatges pendents de les cases de davant la catedral, que han de ser enderrocades durant els pròxims mesos per crear un espai obert entre el temple i el riu Ebre. De forma paral·lela, la junta de govern local va aprovar també el passat dilluns el projecte tècnic per fer efectiu l’enderroc.

Amb aquests tràmits, el govern municipal preveu tancar en breu les negociacions amb els veïns per adquirir els habitatges pendents o, en cas contrari, expropiar.

Un cop s’hagin enderrocat les cases, s’encarregaran prospeccions arqueològiques per determinar si el subsòl conté restes de l’època romana que puguin ser conservades.

L’equip de govern de CiU assegura que ja no vol esperar més per executar un projecte que es va idear i plasmar en el planejament a mitjans dels anys 60. Per això, ha superposat els tràmits del projecte de taxació conjunta i del projecte tècnic d’enderrocament, que es estan en exposició pública des del passat divendres i durant un mes.

Segons ha explicat l’alcalde, Ferran Bel, el consistori aspira a arribar a un acord amb els propietaris per adquirir definitivament els tres immobles pendents de la trentena d’afectats.

De moment, el tracte per adquirir-ne un ja està tancat, només pendent de l’acceptació d’una herència. Els dos restants, uns baixos i un pis d’un únic propietari, que va arribar a denunciar l’Ajuntament per assetjament immobiliari –unes diligències prèvies que el jutjat número 3 de Tortosa va acabar arxivant–, seran objecte de negociació o, en cas contrari, seran expropiats, ha ratificat Bel.

Un cop tancada l’espinosa qüestió de les adquisicions i expropiacions de la trentena d’habitatges en sis cases, un procés que s’ha allargat durant dècades, trufat de procediments judicials en contra i que costarà al consistori 1,47 milions d’euros –inclosos els 199.000 previstos per a les encara pendents–, Bel confia posar en marxa en qüestió de «setmanes o mesos» les obres de demolició. Segons el projecte, aquesta operació tindrà un cost de 227.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari