Tres morts pel brot de Covid a la residència de la Sénia

El Centre d’Atenció Primària fa cribratges continuats al centre, tant a usuaris com als treballadors

| Actualizado a 27 agosto 2021 10:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Tres usuaris han mort pel brot de Covid-19 detectat a la residència de gent gran l’Onada de la Sénia, segons ha confirmat la conselleria de Drets Socials. 

El cribratge efectuat al centre ha permès detectar 13 casos positius, dels quals 11 són persones usuàries, totes de la mateixa unitat de convivència, i dos treballadors. El Centre d’Atenció Primària fa cribratges continuats a la residència, tant als usuaris com als treballadors.
El gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Joan Nin, ha lamentat la situació a la Sénia i ha recordat que «no es pot abaixar la guàrdia amb les mesures de protecció i continuar amb l’estratègia de vacunació». «Hem de ser conscients que seguim en plena pandèmia i és molt important no afluixar ni relaxar-se en l’adopció de les mesures per evitar nous casos com el de la Sénia», ha remarcat.

Des del Departament de Salut, juntament amb el Departament Drets Socials i Salut Pública de Tarragona i les Terres de l’Ebre es va organitzar un equip d’intervenció ràpida per tal d’adoptar les mesures i aïllaments necessaris per a controlar ràpidament el brot, mentre que des d’Atenció Primària es realitzen cribratges continuats al centre. 

Així doncs, per tal de realitzar un aïllament en condicions, els usuaris afectats han estat traslladats al buffer del centre l’Onada de Tortosa i, en els casos que s’ha requerit, al centre sociosanitari de Jesús, segons ha informat la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre.
Un total de 76 centres residencials de serveis socials tenen a dia d’avui a Catalunya algun cas actiu de Covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 59 centres de gent gran; 9 centres per a persones amb discapacitat; 1 centre de salut mental i 7 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres. La gran majoria són asimptomàtics o amb símptomes lleus.

Comentarios
Multimedia Diari