Un centenar de veïns es concentren contra la tala dels arbres de l'Avinguda Colom de Tortosa

S'ha retirat tot l'arbrat perquè "presentava malalties"

| Actualizado a 12 marzo 2021 18:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prop d’un centenar de veïns s'han concentrat aquest divendres a la tarda per protestar contra la tala dels arbres de l’Avinguda Colom, al barri de Ferreries de Tortosa.

Els veïns han portat a terme una concentració de protesta per la retirada de tots els arbres d’aquesta avinguda, i han explicat que les mèlies són uns arbres que absorbeixen gran quantitat de CO2, amb els beneficis que això comporta per la ciutat i per fer front al canvi climàtic, a més de ser un espai verd, punts de molta ombra contra la calor i hàbitat d’ocells i insectes.

«Teníem aquí un paradís, i veure aquest carrer desolat ara és un xoc», han expressat. «Esperem que aquest carrer siga l’últim que es tracte així, i que l’Ajuntament s’ho pense dos cops i escolten les persones».

Segons el govern municipal, l’actuació d’aquesta retirada dels arbres es porta a terme perquè «són d’una edat avançada i presenten diverses patologies, per la qual cosa poden generar riscos de caiguda de branques de grans dimensions». En el seu lloc es plantaran «espècies més adequades», de port mitjà i creixement no expansiu, com els que ja es van implementar al tram ja executat d’aquest carrer i en altres punts de Ferreries.
 

Comentarios
Multimedia Diari