Una cinquantena d'artistes clamen per la llibertat d'expressió al Poble Vell de Corbera d'Ebre

La vella església del poble destruït a la guerra torna a ser el colpidor escenari de la 4a edició de la Biennal d'Art sobre els drets humans

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L'església del Poble Vell de Corbera d'Ebre va recuperant bocins de vida. En la darrera edició de la Biennal d'Art, les seves pròpies runes van ser la catifa i l'ànima de les obres que defensaven el dret a un habitatge digne. En la quarta edició, que ha arrencat aquest cap de setmana, l'església llueix una nova pavimentació que la converteix en l'escenari encara més majestuós i colpidor, d'una mostra artística que aquest any reclama el dret fonamental de la llibertat d'expressió. Una cinquantena d'artistes internacionals hi participen evocant líders d'opinió, la força i el pes de les paraules, el respecte cultural o el poder religiós, entre molts altres. La mostra es pot visitar fins al 30 d'agost.

La quarta edició de la Biennal d'Art de Corbera d'Ebre, a la Terra Alta, està dedicada enguany al dret de la llibertat d'expressió. Hi ha participat una cinquantena d'artistes d'arreu del món, dels Estats Units, de Xile, de l'Argentina, de França, i també molts artistes de l'estat espanyol i catalans. Entre ells una desena juguen a casa. Són de les terres de l'Ebre i d'aquests, cinc residenixen al mateix municipi de Corbera d'Ebre. Gràcies als avenços teconlògics, la mostra pot comptar també amb copies digitals arribades des de Galicia o l'Illa de Granada. Els organitzadors, l'associació Poble Vell de Corbera d'Ebre amb la col·laboració de l'entitat Zero i Mig Partit pel Mig, preveuen que unes 10.000 persones visitin la Biennal d'Art des d'aquest cap de setmana fins al 30 d'agost, quan es clausurarà.

Les obres exposades sembla que estrenen enguany ubicació. La nova pavimentació de l'església aporta a l'espai una solemnitat única. El nou mosaic blanc abraça les desenes de pintures i instal·lacions on els artistes han reflectit la defensa a la llibertat d'expressió. Personatges populars, grans escriptors i líders d'opinió, lletres empresonades, referents dels moviments socials més actuals, imatges colpidores i diversitat de missatges omplen cada racó de la corprenedora Església Vella de Corbera d'Ebre, un símbol de la barbàrie i la destrucció que és ja el bressol artístic de la Terra Alta i roman majestuosa al bell mig de les restes del Poble Vell.

Un any més la Biennal d'Art ha comptat amb el suport únic de l'Ajuntament de Corbera d'Ebre i el Consell Comarcal de la Terra Alta. Com s'ha fet en la darrera edició, amb part de la recaptació que s'aconsegueix dels 2 euros que cal pagar per visitar el Poble Vell, es publicarà el catàleg de la mostra.

Comentarios
Multimedia Diari