Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una mostra homenatja el comerç local d’Amposta

L’exposició es podrà visitar al Museu de les Terres de l’Ebre fins
al juliol i recull objectes d’entre finals del s. XIX i principis del s. XX

| Actualizado a 19 mayo 2022 23:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

La Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta ja està a punt. Com habitualment, el Museu de les Terres de l’Ebre hi participa amb una exposició sobre l’eix temàtic, en aquest cas el comerç local.

Fins al 3 de juliol es podrà visitar la mostra Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX a la Sala d’actes del Museu i observar diferents objectes datats entre 1860 i 1920 relacionats amb l’activitat econòmica al municipi.

La mostra està dividida en diferents botigues i serveis com farmàcia, veterinària, barberia, fotografia, o hostaleria i amb un gran pes sobre el comerç al carrer. Tot estarà acompanyat per imatges i rètols explicant la transformació i el creixement de la societat ampostina.

Carme Queralt, antropòloga del Museu assenyala que s’hi poden veure objectes més antics que conviuen amb d’altres que denoten l’arribada de la modernitat. «És una època en què Amposta creix molt demogràficament, l’arròs fa un salt econòmic, es fan moltes infraestructures a la ciutat i hi ha una manera de fer que mira molt cap al futur.

A partir dels 13 àmbits de comerç es pot veure la importància d’aquest en el desenvolupament de la ciutat».

Prèviament, es va organitzar una taula rodona per homenatjar els comerços centenaris en actiu: Farmàcia Ferré (1874), joieria Salvadó (1902), Carns Lafont i Dolços Alemany (ambdues del 1912).

Comentarios
Multimedia Diari