Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una tempesta de matinada deixa 70 litres al Montsià

Encara que no ha produït danys considerables, l’aigua torna a córrer amb força per barrancs i afecta alguns camins rurals de la comarca

| Actualizado a 03 mayo 2022 22:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Dimarts de matinada una bona tempesta va deixar registres de precipitació que en alguns punts de les Terres de l’Ebre van superar els 50 mm.

La pluja va descarregar amb ganes especialment entre el Montsià i Baix Ebre, cap a les 4 de la matinada. En alguns moments també va anar acompanyada de descàrregues elèctriques. Tot i que no va ser excepcional, molts veïns van despertar-se pel soroll i van llevar-se per observar la força de l’aigua.

Així, van caure fins a 72 mm a Alcanar, 59 mm a Ulldecona, 41 mm a Mas de Barberans, 31 mm a la Sénia i 20 mm a la Ràpita. Per això alguns ajuntaments van demanar precaució a l’hora de circular per camins rurals i prop de barrancs.

La Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques va registrar 1.077 llamps núvol-terra des de la mitjanit, dels quals 61 a Catalunya (58 al Montsià).

El Baix Ebre i el Montsià estan rebent molta aigua aquesta primavera. De fet, el Parc Natural dels Ports és un dels punts de tot Catalunya on més ha plogut. Acumula ja 839 litres de pluja només amb el passat mes de març i abril. Els dos primers mesos d’aquest 2022 va ploure molt poc al Parc Natural dels Ports (26,1 mm al gener i 8,5 mm al febrer), però després la pluja va ser extraordinàriament abundant al març (517,8 mm) i també molt destacada ara a l’abril (321,2 mm fins al dia 26).

Comentarios
Multimedia Diari