UP acusa comercialitzadores de clementines d'incomplir la llei de la cadena alimentària

El sindicat denuncia compres sense preu previ i renegociació de contractes pel fet que encara queda molta fruita a l'arbre

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Unió de Pagesos denunciarà davant l'Agència d'Informació i Control Alimentaris estatal presumptes incompliments de la llei de mesures per millorar la cadena alimentària en les compres a l'engròs de clementines per part de grans magatzems i empreses comercialitzadores. Segons informa, el sindicat té constància que aquests actors fan compres sense establir un preu previ als productors, tenint en compte que encara queda molta fruita a l'arbre a causa dels efectes de la calor, el vent i la pluja, i que molts contractes de compra s'estan renegociant de cara a la comercialització.

 

UP recorda que són pràctiques prohibides per aquesta llei, que pretén aconseguir "un major equilibri i transparència en les relacions comercials entre els diferents operadors de la cadena alimentària, regulant les pràctiques comercials entre ells".

 

L'Agència d'Informació i Control Alimentaris és l'organisme competent per controlar el compliment d'aquesta llei, així com per traslladar a les autoritats els presumptes incompliments detectats per les baules de la cadena alimentària.

Comentarios
Multimedia Diari