Èxit de participació a Festa de la Carxofa i de l’Arròs d’Amposta

La cita gastronòmica celebrava diumenge el seu 25è aniversari amb la incorporació de l’arròs com a coprotagonista i unes 7.000 degustacions gastronòmiques preparades per a l’ocasió

17 febrero 2020 10:00 | Actualizado a 18 febrero 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta va tornar a reivindicar la cuina de proximitat i temporada amb la Festa de la Carxofa, una cita que celebrava el seu 25è aniversari més que consolidada i amb una novetat important: la incorporació de l’arròs. Així, els dos productes estrella van ser els protagonistes, aquest diumenge, dels tastos que 9 restaurants locals van preparar per a l’ocasió.

«Hem preparat més racions que cap altre any i l’afluència és massiva», afirmava el regidor de Turisme, Pep Simó, qui afegia que «és un dinar popular que ens serveix per promocionar els productes del territori i posar en valor la gastronomia local».

Degustacions d’arròs de carxofa amb ortigues, trencat de patata amb carxofa confitada i ou estrellat o les pilotetes de bacallà amb salsa de carxofa, entre d’altres, van fer les delícies dels més sibarites en un pavelló 1 d’Octubre ple de gom a gom. Des de les 12 del migdia fins ben entrada la tarda es van repartir prop de 5.000 tastos preparats pels restauradors locals i uns 2.000 del tast popular, que consistia en un plat de botifarra, salsitxes, carxofes i una torrada amb allioli.

Amb la música de la xaranga Suc d’Anguila de fons, la regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho, sentenciava que «la Festa de la Carxofa dóna marca i identitat a Amposta i la situa com a punt referència». Sancho declarava també que l’esdeveniment és una forma de dinamitzar l’economia local: «Tota la gent que ve de fora per gaudir d’aquesta cita també passen el cap de setmana a la ciutat i gasten diners als comerços d’Amposta», deia.

D’altra banda, durant tot el cap de setmana, més d’un centenar de vehicles van participar en la trobada d’autocaravanes per instal·lar-se en un aparcament que se’ls va habilitar per a l’ocasió: «Ens ajuden a que la Festa de la Carxofa sigui un èxit i ens acompanyen en les diferents activitats complementàries que també hem tingut com les rutes fluvials i urbanes o el Fora Stocks», assenyalava Pep Simó. Durant la jornada es va poder comptar també amb el mercat de productes Km0.

Ruta dels platerets

La festa segueix amb els 19 bars i restaurants locals que participen en la Ruta dels platerets, els caps de setmana del 21 de febrer a l’1 de març, on es podran tastar més opcions gastronòmiques amb la carxofa com a element principal.

Comentarios
Multimedia Diari