Èxit del primer projecte de Lo Pati al massís dels Ports

19 mayo 2017 17:46 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

n La valoració de continguts i de com ha anat tot el desenvolupament del projecte és «excel·lent i hem tingut una assistència de més de 90 persones, tot un èxit», segons el coordinador i comissari del projecte ‘Els Ports. Natura i Art’, Sergi Quiñonero.

Amb aquesta iniciativa, el Centre d’Art Lo Pati s’expandeix al massís del Port proposant art efímer incrustat al paisatge, que impulsa l’artista establert a la Pobla de Massaluca Sergi Quiñonero, amb el doble objectiu de donar a conèixer el massís del Port i a l’hora conscienciar la població de la necessitat de salvaguardar l’entorn natural.

Es tracta d’una experiència que Quiñonero ja va dur a terme els anys 2011 i 2012 al paratge natural de Poblet, on residia, i que ara ha adaptat al massís del Port. Per fer-ho ha comptat amb la complicitat de Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, que amb aquesta proposta ha ampliat fins a la Terra Alta i el Parc Natural dels Ports el seu radi d’acció.

La proposta de Quiñonero s’estructura al voltant d’una excursió per l’itinerari de la Cova de Picasso, al municipi d’Horta de Sant Joan, dins el parc natural dels Ports.

Es tracta d’un recorregut d’uns 3,5 quilòmetres entre anada i tornada, al llarg del qual onze artistes van instal·lar creacions d’art efímer (escultures, instal·lacions, intervencions...) que només es podien contemplar ahir.

Els artistes participants són Núria Fernández, de Reus; Albert Girós, de Sant Jaume d’Enveja; Carlos de Gredos, d’Àvila; Magda Zaragoza, Josep Cañada i Jesús Pedrola, de Corbera d’Ebre; Jordi Ferrer, de Vallderoures; el Laboratori del Paisatge, de Reus; Domix Garrido, de Múrcia; Óscar Sotillos, de Sant Celoni; i el propi Sergi Quiñonero. A banda d’instal·lacions i escultures, també hi havia

performance
i recitació de poesia en directe. L’activitat va tenir lloc ahir diumenge.

Se sortia a les nou del matí de l’àrea recreativa de la Franqueta, a Horta de Sant Joan. A la tornada, cap la una del migdia, es van oferir punxades i vi de l’Agrària Sant Salvador d’Horta.

Comentarios
Multimedia Diari