Èxit en les activitats de Tortosa Ciutat Gegantera

La ciutat rep el títol de Ciutat Gegantera amb un cap de setmana ple de propostes culturals com concerts o mostres d’imatgeria festiva

| Actualizado a 20 septiembre 2021 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa ja és Ciutat Gegantera. Després d’un cap de setmana amb activitats diverses de cultura popular, la ciutat va rebre el títol en un espectacle protocol·lari on també va participar l’anterior ciutat amb aquesta distinció, Castellbisbal.

Ahir al migdia, amb una ballada de gegants, la localitat va rebre el títol que li atorga el privilegi de representar el món geganter de Catalunya. D’aquesta manera, la colla tortosina s’encarregarà de custodiar i treure a ballar els gegants i gegantons de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i participarà en diferents actes institucionals celebrats, per exemple, al Palau de la Generalitat, però també en altres internacionals. Així mateix ho explica Miquel Audí, vicepresident de la colla gegantera de Tortosa, que celebra aquesta oportunitat, tot indicant que un dels primers actes celebrats durant aquest any tindrà lloc a l’Alguer: «m’agradaria agrair a la ciutat de Tortosa la bona rebuda de la Ciutat Gegantera. Estem molt contents d’haver passat un cap de setmana de germanor gegantera. A partir d’ara, i durant un any, tindrem imatgeria festiva que representa Catalunya des de Tortosa. La nostra colla té l’honor de representar Catalunya fins i tot fora del país». Audí també destaca l’èxit de participació en les mostres de bestiari, concerts i en les ballades de gegants. Colles d’arreu de Catalunya i d’altres vingudes des del país Valencià s’han sumat a aquesta celebració que ha tingut «molt bona rebuda per part del públic, tant Tortosí com de fora». El vicepresident afegeix que aquest públic «ha estat molt variat, però era sobretot familiar» i que també s’hi ha sumat «molta gent gran que ha acudit recordant històries de dos dels nostres gegants, Rufo i Rubí, a més de llegendes». Precisament d’aquests dos gegants han estat els nous gegantons que s’han batejat durant el cap de setmana i que des de la colla celebren com una forma per continuar mantenint viva la tradició gegantera.

Pel que fa a les mesures de seguretat, s’ha limitat l’aforament requerint entrada en la totalitat dels actes. «Totes les entrades estaven esgotades i els actes plens. Hem fet control d’accessos i la gent s’ha comportat, han vingut a les hores corresponents i no hem tingut gaire problema en el control d’aforament ni en l’acreditació per entrar», apunta Audí remarcant el bon comportament dels assistents: «hi ha hagut civisme, que és l’important. Tot ha anat sobre guió».

Comentarios
Multimedia Diari