Ca Rosset, fruits secs entre l’olor de la terra i la força de la natura

L’empresa, ubicada entre Vilallonga del Camp i la Selva del Camp, aposta per la forma de vida rural, en un entorn de sostenibilitat

05 julio 2019 10:01 | Actualizado a 17 julio 2019 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Oli, fruits secs, melmelada... Ca Rosset és gaudir de la terra i dels seus productes. És el saber dels pagesos, la força de la natura i l’olor de la terra mullada. L’empresa, emplaçada entre els termes de Vilallonga del Camp, la Selva del Camp, està encapçalada per Ester Gomis Fortuny, pagesa de la localitat. «Ca Rosset comercialitza la producció agrícola de la família Gomis-Fortuny, utilitzant les vies no convencionals del comerç de la fruita seca tradicional», comenta Gomis.

L’empresa neix de la necessitat de «trobar una sortida comercial amb preus justos als productes conreats a les nostres terres. Garantint que se segueixi cultivant la terra i aquesta forma de vida rural i natural», explica Gomis. En aquest context, l’avellaner, l’olivera i l’ametller són els grans protagonistes i actualment «amb un nou projecte familiar es comercialitzen les produccions de l’avellana Negreta, oli i olives Arbequines així com l’ametlla Marcona».

En ple procés de creació de la marca actual, Ca Rosset vol compartir els seus productes de sempre amb els seus visitants, mitjançant jornades, experiències i rurals trips en diferents moments de l’any, una feina que es porta a terme amb la col·laboració de bloguers i clients.
Una manera de viure

La visita a Ca Rosset s‘inicia amb la benvinguda a la Finca Mas del Molí, que té més de 300 anys d’història. Els visitants continuen amb un agradable passeig entre les oliveres joves. Si s’escau i n’és el temps es poden collir olives dels arbres com es feia tradicionalment, amb les borrasses, senalles i grapes.

Quant a les oliveres velles i els ametllers, es pot conèixer com floreixen i fructifiquen els conreus, així com gaudir dels avellaners del Barranc de les Bruixes amb tota la seva història i  la seva cura. A la tornada al mas, la imprescindible degustació dels productes de la finca -avellanes i oli verge extra-, on també es proposa un tast d’avellanes.

A part de les visites, de gaudir dels colors de la terra en cada temporada, Ca Rosset també prepara lots dels seus productes. Lots de regal per a clients i proveïdors, petits obsequis per a celebracions i inauguracions, desestacionalitzant així aquests productes artesans.

Comentarios
Multimedia Diari