CaixaBank i Microsoft guardonaran les millors alumnes de graus universitaris Tècnics

Es lliuraran 11 Premis WONNOW: un en metàl·lic a l’alumna amb millor expedient, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros i 10 estudiants tindran accés a una beca remunerada

04 junio 2019 07:15 | Actualizado a 05 junio 2019 08:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

CaixaBank i Microsoft Ibérica guardonaran les millors alumnes de graus STEM -ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques- de 79 universitats espanyoles mitjançant els Premis WONNOW. Amb l’objectiu d’impulsar la diversitat i la presència de dones en l’àmbit de la tecnologia i les ciències des de l’inici de la seva carrera professional, ambdues entitats llancen la segona edició d’aquests premis.

Les alumnes que estiguin cursant algun d’aquests graus tècnics poden presentar una candidatura als premis fins al 16 de juny a través de la pàgina web www.wonnowawards.com. L’any passat, en la primera edició d’aquests guardons, hi van participar un total de 260 alumnes de 59 universitats espanyoles.

Per triar les premiades, a més de l’expedient acadèmic se’n valorarà l’experiència personal. Les interessades han d’emplenar un formulari que inclou algunes preguntes per examinar-ne els mèrits i conèixer-ne el perfil. A més, han d’adjuntar el currículum i la nota mitjana dels 180 primers crèdits superats.

En total es lliuraran 11 premis. D’una banda, es guardonarà l’alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros i, de l’altra, es premiaran 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i participaran en un programa de mentoria de Microsoft Ibérica.

Per al conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, “els Premis WONNOW aborden dues qüestions clau per a l’entitat: la diversitat i l’aposta per la tecnologia, que són essencials per a CaixaBank”. També ha subratllat “la importància d’aquests guardons que donen suport a la presència i el desenvolupament professional de les dones en l’àmbit tecnològic. Per al desenvolupament de la nostra societat necessitem ajudar les dones perquè apostin per les professions del futur”.

Per la seva banda, Pilar López, presidenta de Microsoft Ibérica, destaca que “la plena inclusió de la dona en els àmbits cientificotècnics encara queda lluny”. La presència femenina en el sector tecnològic espanyol és amb prou feines del 37,4 %. És una qüestió per la qual continuarem treballant, amb iniciatives com els Premis WONNOW. Hem de desterrar estereotips i animar les noies joves a ser protagonistes de tots aquests canvis que han d’arribar en la societat digital”.

Entitats compromeses amb la diversitat

CaixaBank i Microsoft Ibérica aposten pel talent i estan compromeses amb la diversitat. Els valors de compromís social, igualtat i excel·lència, que les dues entitats comparteixen, es reflecteixen en aquesta iniciativa, que enguany té lloc per segona vegada consecutiva. Els Premis WONNOW pretenen impulsar la diversitat en un sector clau i premiar l’excel·lència de dones estudiants de graus STEM. Es tracta d’un projecte transversal que pretén posar en valor l’esforç i el compromís de dones que aposten per aquest tipus de carreres universitàries.

Segons l’informe de la Unesco Desxifrar el codi: l’educació de les nenes i les dones en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM), actualment només el 28 % de tots els investigadors al món són dones. Les diferències de gènere en la participació en els estudis STEM en detriment de les nenes ja s’aprecia en l’educació infantil i es torna més visible en nivells educacionals més alts. En l’educació superior, les dones representen només el 35 % dels estudiants matriculats en les àrees relacionades amb STEM.

Malgrat que la Comissió Europea assenyala que assolir la paritat d’homes i dones en la indústria digital permetria elevar el PIB de la Unió Europea uns 9.000 milions d’euros anuals, el seu últim estudi sobre la dona en el sector digital assenyala que 24 dones de cada 1.000 es graduen en estudis TIC i, d’elles, només 6 treballa en el sector tecnològic.

Comentarios
Multimedia Diari