Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

CaixaBank inaugura la seva segona oficina de nou model a la ciutat de Valls

* Amb la Store Vallvera, l’entitat financera reforça el seu posicionament a la capital de l’Alt Camp.

* L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han assistit a l’acte d’inauguració.

Whatsapp
CaixaBank inaugura la seva segona oficina de nou model a la ciutat de Valls

CaixaBank inaugura la seva segona oficina de nou model a la ciutat de Valls

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farre, han inaugurat l’oficina Store Vallvera en un acte que va tenir lloc ahir i al que van assistir un centenar de clients.

La Store Vallvera és la segona oficina de nou model a la ciutat de Valls. El nou punt d’atenció es suma a l’oficina Store Plaça del Pati.

Durant l’acte, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha agraït a CaixaBank la seva aposta per la ciutat en la implantació del nou model d’oficina que té com a objectiu oferir el millor servei als clients de la capital de l’Alt Camp. Jaume Masana, per la seva banda, ha destacat que “des de CaixaBank apostem, a través de la nostra xarxa d’oficines, per reforçar el vincle i la proximitat amb els nostres clients”.

CaixaBank té avui més de 300 oficines d’aquest model al territori espanyol. Les oficines Store pretenen donar resposta als comportaments i necessitats dels clients actuals i aproximar-se al món del comerç retail, tot millorant l’experiència del client dins de l’oficina.

La nova oficina Store Vallvera, situada al carrer Vallvera, 3-5, va obrir portes el passat 21 de novembre. Store Vallvera disposa d’una superfície de prop de 800 m2, compta amb 9 empleats i gestiona més de 8.000 clients.

Innovació, transparència i proximitat

CaixaBank aspira amb aquest nou model d’oficina a reforçar el vincle i la proximitat amb els seus clients de Banca de Particulars, Banca Premier i Privada i Negocis mitjançant un nou model de relació que fomenta la innovació, la transparència i la proximitat. En aquest nou model d’oficina Store es potencia l’atenció personal i la gestió de l’autoservei; s’acompanya i ajuda al client en l’ús dels caixers d’última generació situats a l’oficina per a que els empleats es centrin en la gestió de les operacions de valor. En aquest sentit, els clients reben la benvinguda, a l’entrada de l’oficina, per part d’un empleat que els guia en funció de les seves necessitats.

A més, l’eliminació de les barreres físiques permet millorar la transparència en la relació client/empleat, ja que es comparteixen continguts entre ambdós, augmentant la proximitat entre ells.

Així mateix, per a l’atenció personalitzada i especialitzada que requereixen els clients de Banca Premier i Banca Privada, l’oficina disposa de zones diferenciades que permeten una major privacitat.

Lideratge en innovació de CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca detallista a Espanya i un dels més importants de Portugal, amb 15,6 milions de clients en el mercat ibèric i la major xarxa comercial de la península.

La tecnologia i la digitalització són clau en el model de negoci de l'entitat, que té la major base de clients digitals d'Espanya (6,3 milions). A més, CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com ara la creació dels primers caixers que permeten fer reintegraments mitjançant reconeixement facial i sense haver d'introduir el PIN, un projecte escollit com un dels Projectes Tecnològics de l’any als Tech Project Awards de la revista The Banker.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals. El 2019, l'entitat ha estat reconeguda com la Millor Transformació Bancària a l’Europa Occidental per la revista Euromoney, i el Banc més Innovador de l’Europa Occidental per revista nordamericana Global Finance. A més, ha estat reconeguda com a la millor entitat de Banca Privada del món per la seva comunicació a clients, als Wealth Tech Awards de la revista PWM, del grup Financial Times.

Comentarios

Lea También