Carburos Metálicos commemora 60 anys d’activitat a Tarragona

La companyia opera des de 1958 i actualment compta amb cinc plantes de producció a la zona

05 octubre 2018 15:28 | Actualizado a 08 octubre 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Carburos Metálicos, companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals a Espanya que forma part del Grup Air Products, ha celebrat el 60è aniversari de la seva activitat en el Camp de Tarragona amb un esdeveniment que ha reunit a la seva planta del Morell a clients, autoritats, institucions i associacions de Tarragona. Així mateix, ha comptat amb la participació de Matilde Villarroya, Directora General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Ahmed Hababou i Miquel Lope, Director General i Director de Desenvolupament de Negoci i Operacions, respectivament, de Carburos Metálicos han fet un repàs de la història i la relació de la companyia amb el Camp de Tarragona, posant en valor l'enclavament del clúster químic de referència mundial a Tarragona i el paper de les seves instal·lacions a la zona on opera des d'agost de 1958.

En aquesta data, es va omplir el primer tub-envàs (cilindre) a Reus. Actualment, la companyia compta amb cinc plantes de producció, amb una capacitat superior a les 2.500 tones diàries.

La planta del Morell, on ha tingut lloc la trobada, és el Centre de Serveis Operatius que el grup Air Products té al sud d'Europa i és l'única planta de separació de gasos d'aire a Catalunya. Aquest centre va ser inaugurat el 1992 i ampliat posteriorment el 2014.

A la Pobla de Mafumet l'empresa disposa de dues instal·lacions inaugurades el 2002: una planta de producció de diòxid de carboni líquid i d'òxid nitrós i un centre de producció d'hidrogen (HYCO), amb una extensió de 10.000 m2, l'únic d'aquestes característiques a Catalunya i de les més importants de la Península Ibèrica.

A més, la companyia compta a Vilaseca amb una planta de depuració i compressió d'hidrogen i a La Canonja amb una planta dedicada a la producció de CO2 líquid i gas.

“Carburos Metálicos és un ciutadà més de Tarragona contribuint al desenvolupament econòmic i social de la zona amb responsabilitat, treball i innovació. La companyia ha construït la seva reputació a partir de conceptes com la seguretat, la qualitat, la integritat i la generació de valor, i aquesta reputació és la pedra angular del nostre èxit en les relacions amb les comunitats en què estem presents”, ha comentat Ahmed Hababou, Director General de Carburos Metálicos.

Durant la seva intervenció, la directora general ha agraït el compromís de Carburos Metálicos amb el Camp de Tarragona i ha destacat que “l'empresa concentra les virtuts de la indústria del futur que ha de ser innovadora, intel·ligent, integradora, sostenible i amb capacitat d'internacionalitzar-se”.

La firma al Camp de Tarragona

La companyia compta amb diversos projectes que exemplifiquen la seva col·laboració amb l'entorn de les seves plantes a l'àrea de Tarragona a través d'accions de desenvolupament.

Un exemple és l’acord amb la comunitat de regants de la Sequieta en el que la companyia cedeix als agricultors de la zona l'aigua rica en nitrats generada en el procés de producció de la seva planta a La Pobla de Mafumet contribuint a la fertilització dels camps d'avellaners.

Aquest projecte va comptar amb una inversió total de 120.000 euros per part de Carburos Metálicos i va rebre una distinció especial per part de l'Associació Europea de Gasos Industrials (EIGA) en els Premis EIGA Environmental Award 2016.

En termes socials, Carburos Metálicos aposta per la seva integració amb la comunitat a través d'acords de col·laboració amb entitats locals, com l'Associació Down Tarragona, dedicada a la integració i incorporació activa en la societat de persones amb discapacitat intel·lectual, o amb la Fundació Escola de Futbol La Pobla, dedicada a promoure i fomentar la pràctica del futbol base entre els nens i joves de la localitat.

També destaca la importància que té per a Carburos Metálicos pertànyer a organitzacions sectorials de referència de la zona com l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), una col·laboració que ha resultat fonamental al llarg dels anys.

L'acompliment de les plantes de Carburos Metálicos a Tarragona ha estat exemplar i mereixedor, durant els últims sis anys, del Premi de Seguretat que concedeix anualment la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE) en reconeixement dels millors resultats respecte a sinistralitat laboral obtinguts per les empreses del sector durant l'exercici anterior.

Una altra mostra que la seguretat és un valor prioritari per a Carburos Metálicos, és la fita aconseguida per la planta HYCO de Tarragona fa dos anys, quan va batre el seu rècord de fiabilitat arribant als 1.000 dies de servei continuat sense parades no programades.

Comentarios
Multimedia Diari