Concactiva ampliarà les instal·lacions de Montblanc i les destinarà a més aules de formació

A la segona planta hi haurà despatxos i classes-taller. Està previst que ho pugui utilitzar tothom que ho necessiti

14 octubre 2019 19:10 | Actualizado a 15 octubre 2019 12:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Organisme Autònom de Desenvolupament (OAD) de la Conca de Barberà (Concactiva), que compleix deu anys, ampliarà les instal·lacions amb més aules de formació. A la segona planta hi haurà nous despatxos i classes-taller. El director de Concactiva, Jordi París, va explicar al Diari que «volem que aquests nous espais els puguin utilitzar altres persones o estudiants d’instituts si ho necessiten. Per exemple en l’àmbit de tecnologia, o estudiants de la universitat que necessiten fer alguna pràctica».

El personal de Concactiva s’ha reunit diferents cops amb les empreses de la comarca. Aquestes asseguren que necessiten personal qualificat. «Alguns cicles formatius es queden petits i una de les demandes és impartir cursos. I que aquestes empreses puguin contractar als estudiants. També estem buscant cicles formatius que donin resposta a aquestes empreses de la comarca, però que aquests cicles no tinguin competència amb altres instituts del voltant», va afegir París.

De moment, s’estan negociant els convenis, però encara no es coneix quan començaran les obres, que està previst que tinguin una durada de dos mesos i mig. El projecte tindrà un cost 79.772,14 euros sense IVA. Una part surt a licitació, mentre que l’altra està pendent perquè forma part dels pressupostos de la Generalitat.

Ara, Concactiva obrirà a Santa Coloma de Queralt un altre viver d’empreses. «Volem que hi hagi aules de formació i un espai per elaborar cerveses artesanals ja que hem vist que hi ha una demanda», va remarcar el director. Va afegir que «a més estem treballant amb el Servei d’Ocupació de Catalunya per poder oferir formació en aquest àmbit». Està previst que el nou viver obri portes abans de finals d’any. Estarà ubicat al carrer Anselm Clavé, on ara s’estan fent els últims retocs.

«Pel que fa als reptes de futur volem seguir treballant amb les necessitats i intentar consolidar l’equip. Ens agradaria tenir projectes a llarg termini i un finançament més estable», va concloure el director de Concactiva, Jordi París.

Una trentena de viveristes

Concactiva acull una trentena de viveristes. Durant els darrers deu anys, fins a una setantena han fet ús de les possibilitats que els ofereix l’Organisme Autònom de Desenvolupament. Concretament, el viver de celleristes ubicat a Barberà de la Conca ha produït 1.120.000 ampolles de vi de diversos emprenedors i s’han creat gairebé 150 empreses gràcies a l’assessorament dels professionals de Concactiva.

A més, s’han creat uns 180 llocs de treball a través de l’assessorament i s’han tramitat gairebé 750 ofertes de feina a través de la borsa. D’altra banda, unes 180 persones han participat en projectes de foment de l’ocupació i s’han programat 55 cursos amb 780 alumnes.

Pel que fa a l’habitatge, l’oficina comarcal gestiona una borsa de 45 immobles de mitjana i s’han tramitat gairebé 1.700 ajuts a l’habitatge. L’organisme autònom ofereix un ventall molt ampli d’eines per als emprenedors, entre elles programes de suport i acompanyament per a la creació o consolidació d’activitats econòmiques. També compta amb una oferta formativa estable i gestiona projectes per afavorir l’ocupació.

A més, coordina una xarxa de vivers d’empreses que es troben en diversos municipis de la Conca: un d’oficines, que acull projectes empresarials de tota mena; un d’especialitzat en la producció de vi; un altre centrat en el cava; un per a l’elaboració de l’oli d’oliva, que es troba en construcció, i també un centrat en l’elaboració de productes agroalimentaris. I pròximament estarà el destinat a la producció de cerveses a Santa Coloma de Queralt.

Comentarios
Multimedia Diari