Dow, una aposta ferma per la sostenibilitat

La companyia ja ha presentat els seus objectius de sostenibilitat de l’any 2017 al 2025

23 febrero 2018 15:20 | Actualizado a 07 junio 2018 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany Dow commemora un aniversari important: cinquanta anys des de l’inici de les seves operacions a Tarragona. Mig segle de fites, gestes, projectes i moltes satisfaccions. Un aniversari que desitgen que sigui un vehicle per revalidar el nostre compromís amb el territori, amb el seu progrés i, de manera molt especial, amb la sostenibilitat.

De fet, DOW ja ha presentat els seus objectius de sostenibilitat de l’any 2017 fins al 2025. Aquests objectius els han dividit en tres pilars fonamentals: el primer, desenvolupar el potencial de les persones i de la ciència. És a dir, la passió, la creativitat i l’experiència dels empleats i les empleades de Dow generen innovacions que proporcionen valor per a l’empresa, l’entorn i la societat. 

En segon lloc, valorar la natura. Dow incorpora la natura en els seus processos de decisió estratègics, no tan sols perquè és beneficiós per al medi ambient o la societat, sinó perquè valorar els recursos naturals també és clau per a l’activitat empresarial.

I en tercer lloc, col·laboració decidida. El futur de les persones, el del planeta i el de les empreses estan intrínsecament units. Unes formes de col·laboració noves i més profundes entre el sector públic i el privat són necessàries per a la transició cap a un planeta i una societat sostenibles.

Per aconseguir aquests objectius, Dow ha dissenyat una estratègia que s’articula mitjançant tres conceptes claus: el primer consisteix en seguir reduint el Footprint, o empremta ecològica que genera la companyia en l’entorn en el qual opera. El 1995, es van proposar minimitzar la nostra pròpia empremta com a part dels Objectius de Medi Ambient, Salut i Seguretat per al 2005. Van treballar en totes les àrees d’operacions, des de l’excel·lència ambiental fins a la forma de relacionar-se amb els seus empleats i d’involucrar-se amb les seves comunitats. Com a resultat de la inversió de 1.000 milions de dòlars al nostre pla de sostenibilitat, van estalviar 5.000 milions de dòlars en residus, aigua i energia.

Segon, s’intenta maximitzar el Handprint, o oferta de solucions sostenibles que Dow posa a l’abast de la societat per afrontar i resoldre els reptes globals de la humanitat. El 2006, com a part dels Objectius de Sostenibilitat per al 2015, es van centrar en els principis de seguretat i eficàcia, i en proporcionar solucions més sostenibles per als seus clients. Van ampliar el seu impacte mitjançant solucions de productes i enfocaments col·laboratius que van abordar desafiaments socials i ambientals mundials.

I per últim, es busca liderar el Blueprint o Agenda de sostenibilitat per fomentar la col·laboració entre l’empresa, les administracions públiques i la societat. Amb els seus Objectius de Sostenibilitat 2025 estan treballant en redefinir el paper de l’empresa en la societat mitjançant el lideratge i l’acció, cooperant en la intersecció dels negocis, les administracions i la societat, per ajudar a impulsar la transició cap a un planeta i una societat més sostenibles.

Comentarios
Multimedia Diari