El Grau de Química en anglès, un salt en la internacionalització

Artículo de opinión de Yolanda Cesteros, degana de la Facultat de Química de la URV

26 marzo 2018 15:10 | Actualizado a 07 junio 2018 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Facultat de Química de la URV porta més de 45 anys formant professionals en l’àmbit de la Química i la Bioquímica. En els darrers dos anys, el centre ha rebut importants reconeixements a la qualitat de la docència i la recerca que desenvolupa. El Grau de Química i el Grau de Bioquímica i Biologia Molecular són els únics graus a Catalunya en aquestes disciplines reconeguts amb la màxima qualificació per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya), el segell d’acreditació excel·lent.

A més, ambdós graus també són els únics acreditats «amb qualitat» en la dimensió addicional «Interacció entre la recerca i la docència», el que indica que els nostres programes formatius incorporen la recerca que el nostre professorat realitza, amb la finalitat de millorar i actualitzar l’aprenentatge i els resultats globals dels estudiants.

A la Facultat de Química també s’ofereix, únic a l’estat espanyol, el doble Grau de Biotecnologia/Bioquímica i Biologia Molecular.

Aquests bons resultats han estat avalats per la recent publicació de l’U-Ranking 2017, elaborat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques, que conclou que la URV és la millor universitat de l’Estat Espanyol per a estudiar el Grau de Química i el Grau de Bioquímica i Biologia Molecular. L’impacte de la recerca en Química de la URV ha quedat palès, també, fa pocs dies quan per primer cop la URV ha entrat al QS World University Rankings i ho ha fet en l’àmbit de la Química, en la posició 401-450 del món, destacant l’elevat nombre de citacions que reben les publicacions científiques dels nostre professorat.

Cada cop és més gran la demanda de professionals de la Química amb un alt nivell d’anglès, tant per a la seva incorporació a empreses químiques, moltes de les quals són multinacionals, com per al desenvolupament d’una carrera investigadora on l’anglès és l’idioma científic de referència. Tenint present tots aquests antecedents, la Facultat de Química de la URV ha decidit oferir 20 places de nou accés (de les 80 places totals) per cursar el Grau de Química íntegrament en anglès, amb professorat acreditat per donar classes en aquesta llengua. No hi ha cap altra Universitat a Catalunya o Espanya que ofereixi el Grau de Química totalment en anglès.

Els estudis de Grau tenen continuïtat en 5 màsters: Màster in Synthesis, Catalysis and Molecular Design, coorganitzat amb l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i impartit en anglès; Màster interuniversitari en Nutrició i Metabolisme (URV, UB); Màster interuniversitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades (Uji, URV, UdG); Màster en Eines per al Desenvolupament Professional a la Indústria, on el 90 % del professorat són experts d’empreses, i Màster en Genètica, Física i Química Forense, amb la participació com a docents d’experts de la Divisió de Policia Científica i Divisió de Trànsit del Cos de Mossos d’Esquadra, Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya i Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses.

Comentarios
Multimedia Diari