El futur que ens uneix

01 diciembre 2020 11:07 | Actualizado a 02 diciembre 2020 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aviat deixarem enrere un any difícil i marcat per la incertesa, per la necessitat constant d’adaptació als fets i per una crisi evident. Els grecs clàssics definien la crisi com un procés de canvi en què no es pot mantenir el sistema previ. La definició no pot ser més vigent.

En aquests temps de crisi és quan més ens calen decisions que aportin serenor, estabilitat i optimisme. Entre les moltes i greus conseqüències que està deixant, la pandèmia ens aboca a la destrucció de llocs de treball i al tancament de moltes petites empreses. Necessitem respostes, solucions i esperança.

Per sort, al Camp de Tarragona disposem d’un sector que ha sabut resistir els efectes del 2020. La indústria petroquímica, tot i que també ha patit les conseqüències de la Covid-19, ha demostrat una gran fortalesa, traduïda en l’estabilitat laboral dels seus empleats.

Les persones donen sentit a la fortalesa del principal sector econòmic del territori. El talent humà és la pedra angular sobre la qual s’assenta, donada la incidència del sector quant a llocs de treballs generats. I, a més, és fonamental com a facilitador de solucions en agricultura, transport, alimentació, salut, medi ambient, reciclatge i potabilització de l’aigua, etc.
La química és present en el dia a dia. Més enllà dels posicionaments -sempre respectables- que genera la seva presència, aquesta és molt necessària com a proveïdora de solucions nascudes de la recerca, la innovació, la tecnologia i la ciència. És a dir, del coneixement i el talent humà. I, si pot ser local, molt millor, tot aprofitant la URV. Les persones són l’ingredient elemental per al progrés econòmic, investigador i mediambiental. Perquè res no tindria sentit ni justificació si no es fes des de la premissa bàsica de l’atenció al medi ambient.
A la Pobla diem que, entre tots, fem més gran el municipi. D’igual manera, junts podem fer més gran el nostre territori i apropar-nos a un futur millor.

Comentarios
Multimedia Diari