«El nivell d’endeutament de les famílies i empresesés inferior que el 2008»

La incertesa és un dels factors econòmics que més preocupen ara mateix. Tot i aquesta crisi, des d’Economistes Associats es mantenen optimistes i valoren que l’economia recuperarà els percentatges de creixement en un termini prudencial

09 julio 2020 10:02 | Actualizado a 09 julio 2020 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Com i quan neix Economistes Associats?

El nostre despatx es va crear l’any 2003, els socis érem economistes i ens dedicàvem a diferents activitats relacionades amb les finances, vam veure el boom econòmic que estàvem vivint a la zona pel creixement de la construcció i els sectors auxiliars i vam crear el despatx amb la idea d’oferir tota la cadena de valor per al client, des de la comptabilitat, als impostos, serveis laborals i assessorament financer i d’inversió.

Quina és la finalitat de l’empresa?

La finalitat última és oferir uns serveis d’assessorament integral, no només els llibres o presentació d’impostos, sinó fer anàlisis d’estats financers i càlcul de ràtios perquè el client tingui una visió real de la situació de la seva empresa més enllà del que es veu reflectit als números.

Com han crescut en aquest temps?

La veritat és que hem tingut molta sort en aquest aspecte, ja que si bé al començament de la crisi vam patir molt, en els anys posteriors hem crescut amb força.

Com els afecta la crisi de la Covid-19?

Normalment en aquesta època de l’any els despatxos acostumem a tenir una càrrega de feina elevada per la campanya de la renda i les presentacions trimestrals, però aquest any aquesta feina s’ha vist multiplicada per la presentació dels ERTO i els cessaments d’activitat dels autònoms. Encara que per part de les mútues i el SEPE hem rebut ajuda, el volum de feina ha estat desbordant.

Ara en què se centren?

Ara iniciem la segona fase, ja que moltes empreses hauran de renunciar parcialment als ERTO per començar de nou la seva activitat, per tant el volum de feina tornarà a ser molt elevat. En el nostre cas només disposem de la meitat de la plantilla i això ha dificultat molt la feina. Finalment, gràcies a l’esforç de tots, hem presentat i tramitat tots els expedients.

Què és el que més els preocupa en aquests moments de crisi?

El més preocupant és la incertesa, però nosaltres som optimistes i creiem que l’economia es recuperarà i que en un termini prudencial tornarem a recuperar els percentatges de creixement i ocupació previs a la crisi de la Covid-19. Creiem que no es pot comparar amb la crisi del 2008 perquè el nivell d’endeutament de les famílies i empreses en aquests moments és inferior a la de llavors, per tant això pot ajudar a sortir més ràpidament d’aquesta crisi.

Algun tipus de suport financer destacable?

Tenim una part important de la nostra operativa i de finançament amb BBVA. La seva confiança ha sigut de gran ajuda.

Comentarios
Multimedia Diari