Els 50 anys d'Agrodelta

Fundada el 1970, és una societat familiar d’Amposta. Està especialitzada en l’aplicació i la distribució d’adobs fitosanitaris i diferents tipus de llavors

25 diciembre 2020 13:00 | Actualizado a 31 diciembre 2020 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agrofert Delta és una empresa familiar d’Amposta, de serveis (aplicació i distribució) d’adobs fitosanitaris i de tota mena de llavors (com ara cereals i arròs), també herbicides, fungicides, etc. Sembren arròs i tiren adobs per mitjà d’equips terrestres (tractors) i aeris. 

La societat celebra 50 anys. Ara innoven en el camp ecològic i fan nou web. Parlem amb Jaume Dauden, que amb la seva dona, Rosa Ana Balagué, són al capdavant de la societat des que van comprar totes les accions el 2014.

Quins són els orígens de l’empresa? En els seus inicis, els seus socis fundadors, el 1970, van ser Benet Arce, Santiago Margalef, Manolo Masia, Miguel Dragó i Manolo Roig. Més endavant, arribat el 2008, es va constituir Agrofert Delta, SL amb el nom comercial Agrodelta, amb els socis Juan José Aldo, Lucia Tarrazona, Francisco Dragó, Benet Arce i jo mateix, Jaume Dauden.

Quin és el seu àmbit d’influència i què els diferencia de la competència? Terres de l’Ebre, però volem créixer cap a Vinaròs, Benicarló i Castelló. En matèria de llavors i fitosanitaris, treballem amb empreses com Basf, Kenogard, Certis, Lainco i la multinacional de fitosanitaris Syngenta; en l’àmbit ecològic, col·laborem amb Lainco, Herogra i Seipasa. Quant a llavors distribuïm Syngenta Seeds de hoticoles i panis; Basf en la tecnologia Clearfield en arròs i altres empreses de llavors d’arròs i cereals. Pel que fa als adobs, col·laborem SQM, Liquidnet i ADP, que és una filial del Grupo Fertiberia.
Vam obrir una nova línia de venda al detall de pinsos i productes per a animals. També tenim agrobotiga en un magatzem a Sant Jaume d’Enveja i n’obrirem una altra a Amposta per donar un millor servei. El que ens diferencia és que treballem amb una maquinària a mida, personalitzem el servei al pagès i fem seguiment de com li va la collita. Podem saber, també, com poden ser més eficients, almenys ajudar-los. Volem que els pagesos i pageses es guanyin bé la vida i sobretot volem ser honestos. Hem de tenir cura del petit agricultor perquè els cultius de l’arròs, cítrics i olivera, entre altres, els acaparen, cada vegada més, les grans empreses. Tirar endavant un cultiu requereix inversió en maquinària, fer front al rec, aconseguir els adobs fitosanitaris adequats i els preus del mercat també són la clau. Amb el cas de l’oliva, per posar un cas, la guerra de preus és molt dura.

Com han acollit l’arribada de la Covid? Ha estat el mai vist. No hem deixat de treballar, per sort. En aquest sentit, BBVA, ens ha donat molt de suport. Quan hem tingut un problema, ens ha donat solucions. La meva dona és qui s’encarrega de fer anar l’app i la banca electrònica, estem molt satisfets.

Comentarios
Multimedia Diari