Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Economía

Els transportistes reclamen que no es canviï el tram bonificat de l’AP-2

L’Estat planeja traslladar la compensació actual del Pla de Santa Maria a Montblanc al trajecte Borges Blanques-Lleida

Alba Tudó

Whatsapp
Les cambres afirmen que en cap cas s’ha d’estudiar l’ampliació del 50% del Pla fins a Lleida. FOTO: DT

Les cambres afirmen que en cap cas s’ha d’estudiar l’ampliació del 50% del Pla fins a Lleida. FOTO: DT

Els transportistes reclamen que es mantingui el tram bonificat per a camions a l’AP-2 entre el Pla de Santa Maria i les Borges Blanques.

Rebutgen que l’Estat es plantegi traslladar la bonificació al trajecte entre les Borges Blanques i Lleida, tal com va assegurar el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín. Els transportistes demanen al govern que consideri la possibilitat d’ampliar les bonificacions fins a Lleida o Barcelona, sempre que no s’hi articuli una prohibició. 

«També ens agradaria tenir un diàleg constructiu per veure com es pot arreglar», ha dit el vicepresident de la Federació Empresarial d’Auto-Transports de la Província de Tarragona, Joaquim Riudeubas. Les dues cambres han afirmat que en tot cas el que s’hauria d’estudiar és l’ampliació de la bonificació del 50% des del Pla de Santa Maria fins a Lleida. Ho han expressat en dos comunicats que compten amb el suport dels ajuntaments de Valls, el Pla de Santa Maria i Montblanc. 

«Mesures de protesta»

La Cambra de Reus i el consistori montblanquí han advertit que si la proposta esdevé una realitat plantejaran «mesures de protesta enèrgiques».

L’ens vallenc ha considerat que les paraules de Crespín són un «menyspreu» i ha apuntat que si la mesura s’arribés a aplicar suposaria un «perjudici econòmic» per a les empreses tarragonines. 

A més, han destacat «la importància del trànsit de diversos centenars de camions que generen diàriament els polígons industrials de Valls i el Pla de Santa Maria, que utilitzen l’AP-2». També han reclamat que el tram bonificat entre el Pla de Santa Maria i Lleida sigui considerat «estratègic i de gran importància» per la competitivitat de les empreses del Camp de Tarragona.

Segons han remarcat, aquestes companyies «es veuen obligades a satisfer peatges, mentre a altres llocs d’Espanya se circula gratuïtament». Des de la Cambra de Reus i l’Ajuntament de Montblanc han posat en valor que la bonificació permet descongestionar de trànsit l’N-240, fet que permet rebaixar el risc de sinistralitat.

A més, s’han mostrat partidaris de prendre mesures com la retirada de bonificacions perquè «en cap cas» s’han de fer passos enrere en aquest àmbit, i veuen «amb molt bons ulls» que es puguin aplicar també al tram entre les Borges Blanques i Lleida. 

El president de la cambra de comerç vallenca, Josep Maria Rovira, ha parlat de «despropòsit». «Com ho han de fer els camions que surtin o arribin a les empreses situades a la banda nord del polígon industrial de Valls i les del Pla de Santa Maria? Han d’anar a buscar el coll de Lilla?», s’ha preguntat. 

Retard de l’A-27

Els ajuntaments i les cambres de comerç, tot plegat és conseqüència del retard en la construcció de l’A-27, entre Valls i Montblanc.

«Els incompliments de les inversions de l’Estat a Catalunya han provocat que, com que no existeix cap autovia operativa entre Tarragona i Lleida, el trànsit professional i de gran tonatge, es vegi obligat a passar per l’antiga N-240 o pagar el peatge de l’AP-2», han explicat els empresaris vallencs en el comunicat. 

Temas

Comentarios

Lea También