Els transportistes reclamen que no es canviï el tram bonificat de l’AP-2

L’Estat planeja traslladar la compensació actual del Pla de Santa Maria a Montblanc al trajecte Borges Blanques-Lleida

02 agosto 2019 08:45 | Actualizado a 05 agosto 2019 19:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els transportistes reclamen que es mantingui el tram bonificat per a camions a l’AP-2 entre el Pla de Santa Maria i les Borges Blanques.

Rebutgen que l’Estat es plantegi traslladar la bonificació al trajecte entre les Borges Blanques i Lleida, tal com va assegurar el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín. Els transportistes demanen al govern que consideri la possibilitat d’ampliar les bonificacions fins a Lleida o Barcelona, sempre que no s’hi articuli una prohibició. 

«També ens agradaria tenir un diàleg constructiu per veure com es pot arreglar», ha dit el vicepresident de la Federació Empresarial d’Auto-Transports de la Província de Tarragona, Joaquim Riudeubas. Les dues cambres han afirmat que en tot cas el que s’hauria d’estudiar és l’ampliació de la bonificació del 50% des del Pla de Santa Maria fins a Lleida. Ho han expressat en dos comunicats que compten amb el suport dels ajuntaments de Valls, el Pla de Santa Maria i Montblanc. 

«Mesures de protesta»

La Cambra de Reus i el consistori montblanquí han advertit que si la proposta esdevé una realitat plantejaran «mesures de protesta enèrgiques».

L’ens vallenc ha considerat que les paraules de Crespín són un «menyspreu» i ha apuntat que si la mesura s’arribés a aplicar suposaria un «perjudici econòmic» per a les empreses tarragonines. 

A més, han destacat «la importància del trànsit de diversos centenars de camions que generen diàriament els polígons industrials de Valls i el Pla de Santa Maria, que utilitzen l’AP-2». També han reclamat que el tram bonificat entre el Pla de Santa Maria i Lleida sigui considerat «estratègic i de gran importància» per la competitivitat de les empreses del Camp de Tarragona.

Segons han remarcat, aquestes companyies «es veuen obligades a satisfer peatges, mentre a altres llocs d’Espanya se circula gratuïtament». Des de la Cambra de Reus i l’Ajuntament de Montblanc han posat en valor que la bonificació permet descongestionar de trànsit l’N-240, fet que permet rebaixar el risc de sinistralitat.

A més, s’han mostrat partidaris de prendre mesures com la retirada de bonificacions perquè «en cap cas» s’han de fer passos enrere en aquest àmbit, i veuen «amb molt bons ulls» que es puguin aplicar també al tram entre les Borges Blanques i Lleida. 

El president de la cambra de comerç vallenca, Josep Maria Rovira, ha parlat de «despropòsit». «Com ho han de fer els camions que surtin o arribin a les empreses situades a la banda nord del polígon industrial de Valls i les del Pla de Santa Maria? Han d’anar a buscar el coll de Lilla?», s’ha preguntat. 

Retard de l’A-27

Els ajuntaments i les cambres de comerç, tot plegat és conseqüència del retard en la construcció de l’A-27, entre Valls i Montblanc.

«Els incompliments de les inversions de l’Estat a Catalunya han provocat que, com que no existeix cap autovia operativa entre Tarragona i Lleida, el trànsit professional i de gran tonatge, es vegi obligat a passar per l’antiga N-240 o pagar el peatge de l’AP-2», han explicat els empresaris vallencs en el comunicat. 

Comentarios
Multimedia Diari