Ercros guanya 34,1 milions els primers nou mesos de l'any

El grup químic ha plantejat als sindicats una reducció de plantilla de 132 treballadors pel tancament de les plantes de producció de Flix i Vila-seca, a Tarragona, i de Cardona (Bages).

13 noviembre 2017 11:12 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup químic Ercros ha guanyat en els nou primers mesos de l'any un total de 34,14 milions, un 25,2 % més que l'obtingut en el mateix període de l'any passat.

Les vendes de l'empresa han arribat als 486,44 milions, un 13 % més, per l'impuls especial del mercat de la sosa càustica i el PVC, encara que totes les àrees de negoci han tingut un comportament positiu, segons ha informat la companyia.

Entre d'altres paràmetres, destaca l'augment de les despeses, que han arribat als 458,20 milions d'euros, un 9,5 % més, a causa de l'increment del preu de l'electricitat, i dels aprovisionaments, que han pujat un 14,5%.

Les despeses de personal també han pujat un 5,9 % a causa de la pujada salarial fixada en el conveni sectorial. L'ebitda (beneficis abans d'interessos, impostos i amortitzacions) s'ha situat en 55,59 milions, un 14,5 % millor.

Respecte al balanç, el capital circulant ha augmentat un 23,2 % i el deute financer net ho ha fet un 21,6 %. Ercros adverteix que el quart trimestre de l'any es veurà "negativament" impactat pels costos extraordinaris de la reestructuració i el desmantellament que es deriva del tancament el pròxim desembre de les plantes de producció de clor que operen amb tecnologia de mercuri.

El grup químic ha plantejat als sindicats una reducció de plantilla de 132 treballadors pel tancament de les plantes de producció de Flix i Vila-seca, a Tarragona, i de Cardona (Bages), i ha ofert la seva recol·locació en altres centres.

El tancament d'aquestes plantes ha de dur-se a terme abans de l'11 de desembre del 2017, ja que la normativa europea prohibeix l'ús de la tecnologia de mercuri a partir d'aquella data.

Malgrat l'efecte negatiu d'aquest procés en el balanç del quart trimestre, la companyia confia en què la posada en servei de la nova tecnologia per produir clor farà millorar la seva posició competitiva amb vista a 2018, el que creu permet anticipar una bona evolució dels negocis.

Comentarios
Multimedia Diari