«Fidelitzem el client a través d’un tracte proper, amb un servei eficient i ràpid»

Negoci de proximitat. L’empresa treballa, també, a llocs estratègics com ara la Gran Bretanya, el Marroc i Kuwait, entre altres. La covid l’han superada sense aturar el seu ritme de treball

28 junio 2021 08:04 | Actualizado a 28 junio 2021 10:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tracelec Group es va fundar l’any 1985 i és una empresa especialitzada en la detecció de fuites en el traçat elèctric i en les d’hidrocarburs. Ofereixen solucions integrals relacionades amb el traçat elèctric, que contribueixen a la protecció contra gelades, el manteniment de la temperatura i l’escalfament d’equips industrials. Parlem amb el director general de Tracelec España, Gregori Lari.

Com van ser els orígens de l’empresa?

Tracelec España va sorgir el 1999. La primera seu la vam tenir a Vila-seca i, avui, la tenim a Tarragona. L’empresa mare, però, era a França. Vam començar dedicant-nos al traçat elèctric; fem estudis amb un cable a les canonades i les escalfem o en mantenim la temperatura durant un procés. Amb el temps, hem eixamplat l’àmbit d’influència i arribem a sectors diversos. Els inicis van ser complexos, la tecnologia que empràvem era desconeguda llavors.

Per quins sectors operen?

Avui, per a qualsevol. En el vessant industrial, ens focalitzem en el petroquímic i en el químic; arribem, també, al camp de l’alimentació i treballem per a empreses xocolateres i farmacèutiques. A més, col·laborem amb aquelles societats que potencien les energies renovables.

Quin perfil de client tenen?

És àmplia. Poden ser tant empreses com grans enginyeries, usuaris intermedis i distribuïdores elèctriques, tant en l’àmbit dels materials com el dels projectes, on ens ocupem de tot el procés, incloent-hi el ‘claus en mà’. La nostra voluntat és, sens dubte, oferir un servei integral, on nosaltres ens encarreguem de l’enginyeria, el manteniment, la supervisió i la posada en marxa.

Quan van començar a potenciar la internacionalització?

Nosaltres treballàvem a tot l’Estat i vam fer el salt a l’estranger entre el 2009 i 2010. Internacionalitzar-nos va suposar un abans i un després. Hem arribat a la Gran Bretanya, Anglaterra, el Marroc i Kuwait, entre altes. També n’hem obert, de delegacions.

Què els diferencia de la competència?

A la plantilla, hi ha personal format en enginyeria i instal·ladors. Per tant, podem assumir tasques de supervisió i podem formular productes propis, de zero. La nostra filosofia és fidelitzar el client a través d’un tracte proper. Treballem amb clients que coneixem molt bé i donem un servei eficient i ràpid.

Com van viure l’arribada de la covid?

Va suposar, com a tot arreu, un xoc. Hi havia una gran quantitat d’informació canviant i, en el nostre cas, no ens vam aturar del tot perquè treballàvem per a empreses de caràcter essencial, com ara farmacèutiques. Pel que fa a les restriccions de mobilitat, no vam poder fer cap viatge.

Com veuen el futur del sector?

És una incògnita. Aquest any era el més complicat. Esperàvem les conseqüències del 2020. L’encarem, però, amb reptes de futur i projectes nous. Tenim expectatives pel que fa a les energies renovables. Les xifres de la covid, però, encara ens frenen i estem a l’espera de com avanci tot plegat.

Quines palanques tenen per créixer?

Hem treballat, des dels inicis, amb BBVA. Hi ha una bona relació i ens han fet un bon seguiment. La pandèmia ens ha fet adonar que un gestor d’empreses és molt important. Estem satisfets i utilitzem tant l’App com la pàgina web.

Comentarios
Multimedia Diari