Josep M. Rovira: «A Valls reivindiquem seu universitària perquè ajudaria a generar talent»

Nova etapa.  El nou president de la Cambra assegura que l’entitat s’ha consolidat i que ara poden afrontar grans reptes de futur

30 mayo 2019 16:06 | Actualizado a 30 mayo 2019 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Josep Maria Rovira (1958, Cabra del Camp) és el nou president de la Cambra de Comerç de Valls pel període 2019-2023. És el director de l’agència de comunicació TGD ubicada a Valls.

Vostè agafa el relleu de Marcel·lí Morera. Com afronta aquest repte?
Marcel·lí Morera feia 17 anys que estava a la Cambra de Comerç. Ho afronto amb il·lusió, crec que la Cambra de Valls durant aquests anys ha fet una gran feina pel que fa a la consolidació de l’entitat i ha treballat bé de cara a l’empresa. Ara tenim una Cambra per poder afrontar els grans reptes de futur.

Alguns comerços es queixen que no acaben de repuntar. S’han d’impulsar mesures en aquest sector?
Jo crec que ens hem d’asseure tots els botiguers, no només de Valls sinó per exemple d’Alcover o altres pobles que tinguin una associació de botiguers i parlar-ne. Està canviant l’escenari i les regles del joc. Internet ha vingut per quedar-se i ha afectat molt a la compra de béns i serveis. Hem de parlar i trobar una entesa entre el comerç i les persones. 

La comarca s’ha recuperat després de la crisi?
L’Alt Camp és una de les primeres comarques de Tarragona amb disminució d’atur. Nosaltres vetllarem perquè les empreses es guanyin la vida i generin llocs de treball. 

Quines accions feu per fomentar l’exportació?
Aquesta és la pota més important de la Cambra. De fet, és l’encarregada d’emetre els quaderns ATA que són uns quaderns que serveixen per fer les exportacions a països no comunitaris, i a mostres i productes que tornen i per fer certificats d’exportació a tots els països. En breu farem públic mesures noves pel que fa el foment de l’exportació.

Parlant d’infraestructures. L’A-27 és un tema que porta dècades damunt la taula.
L’A-27 és una pedra a la sabata i forma part de les promeses incomplertes del govern espanyol amb Catalunya. De fet, estan posant pals a les rodes a l’economia vallenca. Hi ha altres infraestructures pendents com per exemple el desdoblament de la variant de la carretera d’Alcover a Valls.

Una altra prioriat és la connexió del Corredor del Mediterrani.
Necessitarem arribar al corredor del Mediterrani a través dels nusos que es crearan. Nosaltres hem de tenir una connexió per portar aquestes mercaderies, i s’haurà de crear un espai de recepcoó de mercaderies a Valls.

Des de la Cambrade Comerç també es vol fomentar el talent. 
Si la gent jove no estudia carreres que no es puguin guanyar la vida aquí, marxaran tots. Entre altres coses reivindiquem una seu universitària ja que generaríem talent al territori per nosaltres mateixos, i probablement amb especialitats més selectes: enginyeries, robòtica..

Creu que el Museu Casteller tindrà un impacte important per atraure gent?
Ara falta que la gestió del Museu sigui l’adequada. Si treballen d’acord amb la ciutat, el Museu Casteller pot ser molt bo.

La prompcio del territori. Quin paper té la Cambra?
La Cambra ha de liderar la promoció de la Calçotada. Crec que hem d’arribar a un acord amb l’Ajuntament per fer una feina plegats. Hi ha moltes empreses vinculades al sector de la Calçotada. Hem de ser capaços que des del sector industrial siguin els impulsors i els promotors de la pròpia Calçotada. La Cambra  de Comerç també organitza la Firagost, la fira del vehicle usat o el mercat de Nadal, entre altres..

Comentarios
Multimedia Diari