Más de Economía

La banca tiene suspendidos 56.500 millones en préstamos e hipotecas por las moratorias

El sector ha aceptado 1,4 millones de peticiones hasta el 31 de marzo, según el Banco de España

ACN

Whatsapp
Imagen de archivo de Caixabank en Reus. FOTO: ALFREDO GONZÁLEZ

Imagen de archivo de Caixabank en Reus. FOTO: ALFREDO GONZÁLEZ

La banca té suspesos uns 56.500 milions d'euros (MEUR) en préstecs i hipoteques per les moratòries vigents fins al 31 de març, segons les dades del Banc d'Espanya publicades aquest divendres. En concret, el saldo viu pendent d'amortització de préstecs hipotecaris suspesos supera els 20.200 MEUR, amb un total de 225.000 peticions de moratòria acceptades. Pel que fa als préstecs no hipotecaris, la banca ha acceptat 373.000 peticions, i té suspès un saldo de 2.800 MEUR. Finalment, en moratòries sectorials s'han acceptat 843.000 peticions, amb un saldo pendent d'amortització de préstecs suspesos de 33.500 milions.

Segons les dades del Banc d'Espanya, el 70% dels deutors i avaladors beneficiats per les moratòries –vigents fins a finals de març- són assalariats.

Pel que fa als autònoms, les xifres mostren que els principals sectors que han optat per moratòries han estat els del comerç, l'hostaleria i altres serveis, seguits dels d'activitats professionals científiques i tècniques, transport i construcció. En conjunt, representen gairebé el 80% del total de moratòries per a autònoms que s'han concedit.

Pel que fa a les moratòries específiques per a immobles afectats per una activitat turística, se n'han acceptat 1.692, amb un saldo pendent d'amortització per préstecs suspesos de 2.300 milions d'euros. Pel que fa a les moratòries al sector del transport, se n'han cursat 2.511, amb un saldo de 195 milions d'euros.

Temas

Comentarios

Lea También