Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les pernoctacions en hotels catalans creixen un 2,8% interanual al juliol, segons l'INE

El nombre de viatgers que s'allotja en establiments hotelers a Catalunya augmenta un 1,9%

ACN

Whatsapp
Habitació d'hotel

Habitació d'hotel

Les pernoctacions en establiments turístics hotelers han augmentat un 2,8% interanual durant el mes de juliol a Catalunya i s'han situat en els 8,4 milions, segons ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística espanyol (INE). Pel que fa al nombre de viatgers que visiten els hotels catalans, s'ha incrementat un 1,9% interanual al juliol i ha assolit els 2,4 milions. Al conjunt de l'Estat, durant el mes de juliol es registren 43,6 milions de pernoctacions en establiments hotelers, un 1,6% més que en el mateix mes de 2016. Les pernoctacions de viatgers residents a Espanya disminueixen un 1,9% i les dels no residents augmenten un 3,5%. L'estada mitjana baixa un 0,1% respecte al juliol de 2016, situant-se en 3,7 pernoctacions per viatger.

Andalusia, Catalunya, País Valencià i Canàries són les destinacions principals dels viatgers residents a Espanya

Per comunitats autònomes, Andalusia, Catalunya, País Valencià i Canàries són les destinacions principals dels viatgers residents a Espanya al juliol, amb taxes anuals de variació en el nombre de pernoctacions del -5,3%, -1,8%, -5,3% i -1,3%, respectivament.

El principal destí elegit pels viatgers no residents és Illes Balears, amb un 34,0% del total de pernoctacions. En aquesta comunitat les pernoctacions d'estrangers pugen un 0,9% respecte a juliol de 2016. Els següents destinacions dels no residents són Catalunya (amb el 21,2% del total de pernoctacions i un creixement del 4,6%) i Canàries (amb el 19,3% del total i un augment del 1,4%).

Al juliol es cobreix el 73,1% de les places ofertes, amb un augment anual del 0,7%. El grau d'ocupació per places en cap de setmana puja un 2,2% i se situa en el 77,3%. Illes Balears presenta el major grau d'ocupació per places durant el juliol (90,7%), seguida de Canàries (83,6%) i Catalunya (77,7%).

Els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya concentren el 24,9% i el 22,2% del total de pernoctacions de no residents en establiments hotelers espanyols
 

Els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya concentren el 24,9% i el 22,2%, respectivament, del total de pernoctacions de no residents en establiments hotelers espanyols al juliol. El mercat britànic baixa un 5,2%, mentre que l'alemany creix un 9,4%. Les pernoctacions dels viatgers procedents de França, Països Baixos i Itàlia (els següents mercats emissors) registren unes taxes anuals del -7,1%, 11,2% i 3,1%, respectivament.

Temas

Comentarios

Lea También