Óscar Sánchez: «Treballem per crear nous llocs de treball»

Óscar Sánchez és alcalde de Constantí. Algunes de les polítiques del seu govern (PSC) són atraure inversions al polígon industrial o combatre l’atur amb formació per als veïns

08 octubre 2021 07:07 | Actualizado a 14 octubre 2021 19:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Óscar Sánchez Ibarra és alcalde de Constantí des del juny del 2019 pel Partit dels Socialistes de Catalunya. Entre les principals polítiques que el seu govern ha endegat des de llavors es troba la formació i la promoció d’inversions per tal que la gent aturada del municipi pugui entrar al mercat de treball, així com els joves que busquen la seva primera feina.

Què fa l’Ajuntament per crear feina?
Bàsicament treballem en tres eixos principals. Per una banda, sobretot intentem atraure noves inversions per desenvolupar el polígon. Lògicament, l’objectiu és crear nous llocs de treball als quals pugui optar la gent de Constantí.

Quan venen empreses noves, es pot pactar que una part dels treballadors sigui del territori?
No els hi podem obligar perquè normalment són privades, però ho intentem a través de diverses polítiques. Per exemple, a qualsevol empresa que contracti algun aturat de Constantí un mínim de 12 mesos, li donem una subvenció de 6.000 euros, la qual ajuda a sufragar costos.

Quins són els altres dos eixos?
Un segon eix és la formació, a la qual estem donant molta dedicació. A través de la nostra Oficina de Treball i de l’Escola d’adults oferim cursos homologats per la Generalitat, i amb molt d’èxit perquè el percentatge de gent que s’incorpora al mercat laboral un cop acabat el curs és molt alt. I finalment, incentivar i dinamitzar la vida social del poble. 

Predomina alguna edat?
No, perquè són cursos molt variats. En fem també amb la Cambra de Comerç en què participen molts joves. Intentem incentivar els contractes en pràctiques, sobretot a la biblioteca municipal, i  incorporar a la nostra llar d’infants joves que estan estudiant, amb la finalitat que tinguin un primer treball. Crec que és important ajudar els estudiants.

Acompanyen també en els primers passos de buscar feina?
Sí. Des de la redacció de currículums a assajar entrevistes personals. Nosaltres també fem una prospecció d’empreses del nostre polígon per tal que si detectem alguna demanda de feina poder contactar amb la nostra base de dades, amb persones que encaixen al perfil. És un treball molt potent que no es veu, però es fa i té els seus resultats.

Com entra Amazon en tot això?
Des del 2016, ara veiem els resultats. Estan acabant l’obra de la nau i em consta que han trucat diferents veïns per fer un curs inicial a Barcelona. Aniran trucant la gent fins Nadal, que és quan tenen la punta de feina més alta. I això no s’acaba perquè estem treballant també en una altra inversió, una construcció tres vegades més gran que la d’Amazon. La perspectiva és molt bona. A més a més són inversions que no contaminen. És logística, no és petroquímica ni fàbriques perilloses.

Com a alcalde d’un municipi petit, amb els recursos de què disposa, quina importància tenen aquestes accions?
Són accions que s’han de fer. Hem de pensar que socialment estem patint una època molt dolenta arran de la crisi del 2008. I ara que començàvem a sortir, la pandèmia ens ha tornat a enfonsar. Tot això va influir en la societat, en les famílies i va crear molts problemes, lògicament. Gent que no tenia feina, després va venir el confinament... Per tot plegat és molt important tant la formació com l’activitat que fem setmanalment amb actes culturals i esportius, una feina de cohesió, d’intentar ajudar els ciutadans. Al final és el que la gent  reconeix i agraeix.

Comentarios
Multimedia Diari