¿Què son els préstecs preconcedits?

Els crèdits preconcedits van sorgir com a resposta dels bancs per competir amb els crèdits ràpids concedits per entitats de capital privat

18 febrero 2021 10:52 | Actualizado a 19 febrero 2021 10:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els préstecs preconcedits són préstecs ràpids online que un banc ofereix als seus clients sense que aquests ho hagin demanat. És a dir, l'entitat analitzarà el nostre perfil (ingressos, despeses, estalvis i la vinculació) i decidirà d'acord amb aquesta anàlisi quants diners li pot prestar i a quin preu. Així, mentre millor perfil, més estalvis i més vinculació, les nostres possibilitats d'aconseguir un préstec preconcedit amb millors condicions augmentaran.

Els crèdits preconcedits van sorgir com a resposta dels bancs per competir amb els crèdits ràpids concedits per entitats de capital privat, ja que el seu procés de concessió era molt més lent a l'haver de realitzar una anàlisi més profunda. Per això, al realitzar l'anàlisi per avançat, amb els pre-autoritzats podrem obtenir el crèdit en el mateix dia.

Com saber si tinc un crèdit preconcedit?

Generalment serà el banc qui ens comuniqui activament si ha analitzat el nostre perfil i ens concedeix un préstec pre-autoritzat. Sense necessitat de canviar de banc. Aquestes comunicacions solen enviar-les o bé a través de SMS o mitjançant el nostre correu electrònic. Igualment, també podrem comprovar-ho a través d'aquests dos canals:

Banca personal: tant a través de la pàgina web com a través de l'aplicació podrem revisar si tenim un crèdit autoritzat. Generalment apareixerà en la secció de "Finançament" on ens diran la quantitat a la qual podrem accedir i la resta de condicions, encara que en ocasions ens apareixerà un missatge a la pantalla inicial.

Caixers automàtics: també podrem comprovar-ho a través dels caixers automàtics del nostre banc. Generalment, si anem a realitzar qualsevol operació, ens sortirà a la pantalla a manera de publicitat, encara que és possible triar l'opció "Crèdits" per comprovar si tenim algun accessible.

Si no ens apareix cap notificació, serà que el banc o bé no ha analitzat encara el nostre perfil o bé ho ha fet i considera que el nostre perfil no és prou bo com perquè ens pre-aprovin un crèdit.

Qui pot aconseguir un préstec preconcedit?

Només els clients de l'entitat on tinguem domiciliada la nòmina podran accedir als préstecs preconcedits, ja que l'entitat necessita poder comprovar les nostres dades i un historial mínim per poder analitzar el nostre perfil i concedir-nos un préstec abans que ho sol·licitem.

Els clients amb ingressos o inversions que tinguin un mínim d'antiguitat amb el banc. Igualment sent clients d'un banc, encara que no tinguem els ingressos domiciliats, podrien aprovar-nos un crèdit si tinguéssim altres productes contractats com a productes d'inversió (dipòsits, plans de pensions, fons d'inversió ...).

Quant de temps triga a aparèixer un préstec preconcedit?

Generalment uns tres mesos des que som clients. Per a sol·licitar un préstec bancari les entitats solen demanar el lliurament de les tres últimes nòmines, de manera que per analitzar el nostre perfil per a un preconcedit és comú que esperin a veure tres ingressos en el nostre compte.

De tota manera, dependrà del nostre perfil, dels productes que contractem, dels nostres ingressos i despeses. A més, també es tindrà en compte el moment econòmic que estigui passant el banc. Per exemple, a començament del confinament de la pandèmia covid19 es va veure una baixada d'aquestes ofertes.

Comentarios
Multimedia Diari