Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Rubén Folgado, nou president de l’AEQT

Durant l’assemblea, a banda de la renovació dels càrrecs, s’han aprovat també el pressupost per al proper exercici i l’estat de comptes de l’actual.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El nou president, amb els vicepresidents. FOTO: AEQT

El nou president, amb els vicepresidents. FOTO: AEQT

L’assemblea general de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha proclamat Rubén Folgado com a nou president de la institució. Tal com estava fixat en l’ordre del dia, la reunió d’aquest dimarts havia de renovar els càrrecs de la junta directiva i la candidatura de consens de Rubén Folgado ha estat ratificada. D’aquesta manera, s’ha convertit en el nou president de l’AEQT per a un període de tres anys.

Enginyer Tècnic Industrial i MBA per la URV, Rubén Folgado, de 48 anys, forma part de l’equip de Messer des de l’any 1994 i és Director Tècnic de Messer Ibèrica des del 2003. Des de l’any 2013 exercia com a president de la Comissió d’Energia de l’AEQT.

Folgado ha qualificat “d’honor” i sobretot de “responsabilitat” el fet d’assumir la màxima representació del principal polígon químic del sud d’Europa, alhora que ha volgut agrair als seus companys d’assemblea la confiança que han dipositat en ell. Rodrigo Cannaval (BASF) serà el vicepresident primer en el nou equip, mentre que Ignasi Cañagueral (Dow) ha estat nomenat vicepresident segon.

El nou president de l’AEQT ha explicat que l’associació s’enfronta ara a temps de canvi, tenint en compte que “el Pla Estratègic 2017-2020 s’esgota l’any vinent i moltes coses han canviat molt respecte de com eren quan, cap al 2016, estàvem elaborant el pla actualment vigent”. “De manera que ens hem de posar amb immediatesa a confeccionar un nou Pla Estratègic que doni resposta als moltíssims reptes als quals hem de fer front com a associació i com a sector”, ha afegit. En concret, Folgado creu que és imprescindible que el nou pla “doni resposta a qüestions essencials per prendre les decisions més encertades en àrees com la sostenibilitat, la digitalització, l’energia o el talent, entre d’altres”.

Durant l’assemblea, a banda de la renovació dels càrrecs, s’han aprovat també el pressupost per al proper exercici i l’estat de comptes de l’actual.

Rècord d’assistència en la VI Trobada de Comissions

L’assemblea general de l’AEQT ha tingut lloc minuts abans de la celebració, a l’hotel Gran Palas de la Pineda, de la VI Trobada de Comissions i Business Partners de l’AEQT, una celebració que s’ha consolidat ja en el calendari com el gran esdeveniment anual de l’associació, en el qual aglutina a tots els membres de les seves vuit comissions, així com també als seus Business Partners, en una jornada divulgativa de quina és la tasca de l’associació, i sobretot de networking entre els assistents. Una trobada que, en aquesta sisena edició, ha assolit rècord d’assistència, superant per primera vegada els 200 assistents.

Precisament el recentment elegit president, Rubén Folgado, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte, agraint l’assistència a tots els presents i, sobretot, elogiant la feina que fan pel sector i per l’associació al llarg de l’any, ja que els membres de les comissions són, junt amb l’equip propi de l’associació, el motor de l’AEQT. També ha agraït als Business Partners la seva confiança i aposta pel projecte. A més, Folgado ha explicat quins són els principals reptes als quals s’enfronta l’organització en un futur i la importància de recollir-los i contemplar-hi les respostes adequades en el nou pla estratègic.

Posteriorment, Folgado ha cedit la paraula als representants de les diferents comissions, que han fet un breu repàs de la tasca duta a terme per cadascuna d’elles al llarg d’aquest exercici 2019. David Castañeda (president de la Comissió Sociolaboral), Rodrigo Cannaval (president de la Comissió de Seguretat), Ramiro Fernández (membre de la Comissió d’Empreses de Serveis), Juan Pedro Díaz (gerent de l’AEQT i que ha fet les exposicions relatives a les comissions de Medi Ambient i Energia, en absència dels presidents), Montse Vallverdú (presidenta de la Comissió de Comunicació), Núria Blasco (presidenta de la Comissió d’Activitats Logístiques i Portuàries) i José Luis Jiménez Lasheras (president de la Comissió de Territori) han anat exposant de manera sintètica els grans projectes que l’AEQT ha treballat al llarg d’aquest any i quins reptes s’albiren per al proper 2020.

Finalment, la reflexió en aquesta Trobada l’ha posat enguany el president de la Federación Empresarial de la Industria Química Española (FEIQUE) i Director General de BASF Española, Carles Navarro, qui, amb la seva conferència “Indústria Química, un futur sostenible” ha posat en relleu la decidida aposta del sector per la sostenibilitat i l’economia circular com a eixos irrenunciables del seu progrés per als propers anys.

Temas

Comentarios

Lea También