SMAGUA 2019 es reafirma com la capital tecnològica del sector hidràulic nacional amb Llaberia Group com un dels expositors més rellevants.

La 24 edició de SMAGUA ha tingut lloc del 5 al 7 de febrer amb la participació d’un 25% més d’empreses que l’última edició, entre elles Llaberia Group, i més de 24.000 visites professionals registrades.

08 marzo 2019 12:19 | Actualizado a 08 marzo 2019 12:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La celebració de SMAGUA 2019 durant els passats 5, 6 i 7 de febrer, a Feria de Zaragoza, ha deixat molt bon regust de boca als professionals del sector hídric. Respecte a les anteriors edicions, aquesta ha destacat gràcies a les 625 empreses expositores provinents de fins a 29 països diferents, un 25% d’expositors més que l’última celebració de la fira i s’han registrat un total de més de 24.000 visites professionals. A més, a trets generals la presentació dels estands ha sorprès gràcies a un disseny molt més innovador.

Després de quasi 45 anys d’existència, SMAGUA s’ha convertit en un dels salons més importants a Europa i un esdeveniment de referència del sector hidràulic. Professionals d’arreu del món són convocats a Feria Zaragoza, l’únic espai firal que compta amb un segell internacional, tal com va apuntar el president de la institució, Manuel Teruel, durant l’acte d’inauguració. Al llarg de la celebració del certamen els diferents expositors han pogut mostrar l’últim en equipaments i tecnologies aplicades al cicle de l’aigua.

Llaberia Group, l’empresa de solucions hidràuliques globals de Montbrió del Camp, ha participat una vegada més com expositor. Llaberia Hydraulic Solutions compta amb més de 35 anys d’experiència en el sector durant els quals ha participat activament en nombroses fires hidràuliques, com ara: Smagua, Iwater, Aquatech Amsterdam, Cubagua, Expoquimia, Pollutec Maroc, SIEE Pollutec, IFAT, Expo APA, Hydrogaïa, Fecons 2016, etc. Després d’haver participat a SMAGUA 2019 amb gran èxit, encara els queden algunes cites hídriques a les que assistir durant aquest any: Aquatech Amsterdam i Cubagua (Cuba). L’empresa hidràulica considera les fires especialitzades en el sector com un aspecte clau en el seu pla de marketing, ja que és una bona ocasió per crear noves relacions professionals i obrir noves àrees de mercat i de negoci. Així ha estat gràcies a la seva participació a l’edició 2019 del certamen, ja que Llaberia a través del seu interès i compromís ha aconseguit extreure un gran nombre de contactes nous, projectes que ja estan en procés i obrir-se portes a nous països en els que accionar.

Situats al pavelló 4, l’empresa ha col·laborat amb un estand d’allò més original. La participació de Llaberia Group ha destacat molt positivament, entre altres aspectes, per un disseny d’estand molt atractiu amb una distribució molt encertada que deixava veure a tots els assistents els seus productes i serveis estrella per la fira.

L’empresa de solucions hidràuliques globals avarca tres grans àrees de negoci; fabricació, instal·lació i punts de venta i com especialistes en les dues primeres, Llaberia ha volgut participar a la convocatòria amb els productes i serveis més atraients amb els que compten a dia d’avui.

Aquests articles que han portat a la trobada hidràulica han estat productes de fabricació pròpia, i alguns dels seus productes més nous. Pel que fa a la fabricació pròpia han exposat: accessoris injectats (PE), inclòs un colze de grans dimensions, accessoris segmentats (PE), dipòsits tant de PE com de PP, vàlvules d’aeració, col·lectors, canonades ranurades, etc.

Centrant-nos en els productes nous, en primer lloc, han presentat dues vàlvules de polietilè que es caracteritzen per produir poca degradació corrosiva i per tenir una vida útil més prolongada.

L’una es d’unitat compacta, en un bastidor pre-muntat autoportant, llesta per cargolar a la paret. Conté el segell de la junta tòrica muntat a una placa de HDPE per a que sigui fàcil de reemplaçar una vegada estigui desgastat. L’obertura de la placa de la comporta pot ser quadrada o circular, la qual cosa facilita la connexió estreta de la canonada a la vàlvula.

I l’altra es tracta d’una vàlvula de guillotina enfocada al tancament per pressió de líquids de manera unidireccional. Està dissenyada amb flux total i incorpora una funció d’auto-neteja d’impureses per garantir el tancament de la placa de la vàlvula. Permet la connexió a canonades a través d’accessoris mecànics o d’electrofusió, brides o soldades a tope en terrenys oberts. Es tracta d’una vàlvula molt adequada per ser instal·lada al terra sense protecció, ja que la seva càmera està feta de materials lliures de corrosió.

Ambdues poden ser utilitzades en aigües residuals, industrials i de procés, en efluents i en indústries de piscicultura i agricultura.

En segon lloc, l’empresa montbrionenca ha presentat un sistema totalment innovador per resoldre la problemàtica de transvasaments d’aigua amb poca altura. Aquest nou sistema ha estat anomenat Servillab, creat conjuntament amb l’empresa de construcció d’obra civil Servidel. Servillab ha estat dissenyat per oferir al client la possibilitat de fer transvasaments d’aigua de caudals molt grans amb baixa pressió a través d’un consum d’energia molt baix. El sistema desenvolupat es caracteritza per una instal·lació sostenible i econòmica i per la possibilitat d’implementar energia solar. Es tracta d’un sistema totalment adaptable a les necessitats del client. A dia d’avui ja han realitzat la primera instal·lació al riu Ebre on els resultats obtinguts han estat molt positius.

Servillab aporta nombrosos avantatges per als canals d’aigua que pateixen aquest problema, com ara: molt baix consum energètic, possibilitat d’utilitzar energies netes; com per exemple la solar, el seu manteniment és molt senzill, adaptable a les necessitats de bombeig (a través d’un variador de freqüència), és un sistema que es construeix a base de materials no corrosius com l’acer inoxidable, la instal·lació es molt econòmica i simple, produeix un baix impacte perjudicial pel medi ambient i a més permet el seu control a distància a través d’una plataforma web.

Un altre punt a destacar és la col·laboració de Llaberia Group juntament amb l’empresa Iberospec durant les tres jornades de SMAGUA 2019. Les dos firmes han compartit un espai de l’estand de Llaberia per tal de comercialitzar i instal·lar l’Aerostrip, un difusor de bombolla fina amb un consum d'energia molt baix per l’ús en tractaments d'aigües residuals i industrials. El difusor Aerostrip utilitza membranes de poliuretà sobre un cos de PVC o d’acer inoxidable. A diferència de les membranes EPDM, el poliuretà no necessita additius ni plastificants que es degradin. El resultat és un difusor de més de 15 anys de vida útil i amb una instal·lació senzilla i personificable de la mà de Llaberia Group.

Smagua 2019 ha estat coberta per diversos mitjans de comunicació, entre les quals havia La Ocho Zaragoza, mitjà que durant la segona jornada de la trobada hídrica va realitzar una entrevista al gerent de Llaberia Group en la que va donar a conèixer l’origen i la gran evolució de l’empresa, des dels seus inicis fins a l’actualitat.

El creixement de l’empresa és evident, tant en el seu equip humà, com en la seva àrea d’actuació i en el nombre de clients als que ofereixen els seus serveis cada any. Dia a dia, l’empresa s’ha anat fent un lloc fins a convertir-se en una de les més fructíferes, efectives i amb més futur del territori català i espanyol.

El que va començar com una empresa familiar i dedicada al sector agrícola, a dia d’avui és catalogada com una referència en el sector hidràulic a nivell nacional i cada vegada més reconeguda també internacionalment.

L’edició 2019 també ha despuntat gràcies a la seva celebració conjunta amb SPAPER 2019, el primer saló internacional de maquinària i equips per la cel·lulosa, paper i cartró, en el qual s’han presentat 100 empreses expositores. SPAPER 2019 s’ha convertit en la millor companyia que podia haver tingut l’última edició de SMAGUA, la qual ha creat una bona sinergia amb l’esdeveniment de maquinària de la indústria del paper.

Al llarg dels 3 dies de fira s’han realitzat fins a 30 jornades tècniques de gran qualitat i de caràcter innovador, entre les que han destacat: la jornada organitzada per Tecnoaqua “La transformación digital en el sector del agua: Smart Water Experience”, la sessió de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), i la presentació “Tecnologías innovadoras de reducción de costes energéticos en el regadío” realitzada per l’Associació Espanyola de Reg i Drenatge. Així mateix, també s’han celebrat presentacions sobre la digitalització de la indústria del paper realitzades per SIEMENS i FERPAL.

Així doncs, concloem la 24 edició de SMAGUA amb una llista de resultats d’allò més positius, com ara, la alta assistència, la creació de noves relacions professionals i la projecció de major activitat de negoci. Resultats molt positius que ajuden als professionals de l’aigua a seguir el camí indicat cap a l’evolució i l’optimització del sector de l’aigua. Després de l’èxit de la convocatòria 2019 en comparació amb l’edició passada, SMAGUA s’acomiada deixant les expectatives molt altes per la pròxima edició al 2021, en la que esperem veure més innovacions, propostes i originalitat en els dissenys dels estands.

Comentarios
Multimedia Diari