«Venen anys difícils, però posarem totes les energies en adaptar-nos»

Establerts a Tarragona des del 1985, els fundadors de Viatges Berga ja provenien de la mateixa activitat. És per això que estan especialitzats en viatges vocacionals i d’empreses, actuant també com a mediador entre els viatgers i les empreses de serveis turístics

29 junio 2020 08:14 | Actualizado a 29 junio 2020 08:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Eduard i Miquel Berga, són els consellers delegats que gestionen la gerència i direcció de Viatges Berga. Amb un equip col·laborador de 7 persones i experiència en el sector de més de 40 anys, ens expliquen com viuen la situació actual.

Com us ha afectat la crisi a causa de la pandèmia?

Aquesta situació d’emergència sanitària ha trasbalsat profundament a tot sector turístic i de viatges en general. Ens veiem afectats per totes bandes, els nostres proveïdors de serveis han tancat o han deixat de prestar serveis, per la disminució del consum en general i molt especialment per la legislació derivada pel que fa al tancament de fronteres i a la restricció dels moviments de les persones. Des del moment que es va decretar l’estat d’alarma l’activitat de la nostra agència s’ha centrat exclusivament a ajudar els clients que necessitaven repatriar-se. Per sort en un període de 10 dies teníem a tots els nostres clients de retorn. Després d’aquesta actuació d’urgència i un cap tancada l’oficina, hem operat via teletreball, dedicant tots els esforços a la tramitació de cancel·lacions de reserves ja tancades i a gestionar les devolucions i reemborsaments a fi efecte de minimitzar en el que fos possible el perjudici dels nostres clients.

Com esteu vivint la reobertura?

Sabíem que l’afectació a la nostra empresa i al sector en general seria dur, però que la nostra obligació era atendre als clients per a defensar els seus interessos. Pel que fa a la reobertura hem fet una nova redistribució dels espais i adequacions al mobiliari a fi efecte d’adaptar-ho i complir les distàncies mínimes que s’exigeixen, així com mesures d’higiene per a empleats i clients i neteja diària al local comercial.

Heu necessitat algun tipus d’ajuda?

Des del primer moment es va veure que el sector turístic seria dels principals afectats per la pandèmia i estat d’alarma, i és d’agrair que la nostra gestora de compte de BBVA es va posar a la nostra disposició per indicar-nos que segons els seus models de classificació empresarial i avaluació de riscos estaven en disposició d’oferir-nos de forma immediata línies de tresoreria a llarg termini. Un cop refets els nostres pressupostos i les previsions de fluxos de tresoreria, vam plantejar a BBVA finançar part de les noves necessitats, a la qual cosa va respondre positivament, de forma eficaç i diligent.

Quines perspectives de negoci teniu?

A mesura que es recuperi la confiança general reiniciarem la nostra activitat d’una forma lenta i gradual. Sabem que venen anys difícils, però això no ha de fer desistir d’esmerçar totes les energies en adaptarnos a les noves circumstàncies.

Comentarios
Multimedia Diari