Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Economía Empreses. Viatges Berga destaca per la seva experiència en el sector i poder crear en l’àmbit local una agència de viatges referent a la ciutat de Tarragona i l’entorn.

«Venen anys difícils, però posarem totes les energies en adaptar-nos»

Establerts a Tarragona des del 1985, els fundadors de Viatges Berga ja provenien de la mateixa activitat. És per això que estan especialitzats en viatges vocacionals i d’empreses, actuant també com a mediador entre els viatgers i les empreses de serveis turístics

Whatsapp
Eduard i Miquel Berga a les oficines de l’empresa, a Tarragona.

Eduard i Miquel Berga a les oficines de l’empresa, a Tarragona.

Eduard i Miquel Berga, són els consellers delegats que gestionen la gerència i direcció de Viatges Berga. Amb un equip col·laborador de 7 persones i experiència en el sector de més de 40 anys, ens expliquen com viuen la situació actual.

Com us ha afectat la crisi a causa de la pandèmia?

Aquesta situació d’emergència sanitària ha trasbalsat profundament a tot sector turístic i de viatges en general. Ens veiem afectats per totes bandes, els nostres proveïdors de serveis han tancat o han deixat de prestar serveis, per la disminució del consum en general i molt especialment per la legislació derivada pel que fa al tancament de fronteres i a la restricció dels moviments de les persones. Des del moment que es va decretar l’estat d’alarma l’activitat de la nostra agència s’ha centrat exclusivament a ajudar els clients que necessitaven repatriar-se. Per sort en un període de 10 dies teníem a tots els nostres clients de retorn. Després d’aquesta actuació d’urgència i un cap tancada l’oficina, hem operat via teletreball, dedicant tots els esforços a la tramitació de cancel·lacions de reserves ja tancades i a gestionar les devolucions i reemborsaments a fi efecte de minimitzar en el que fos possible el perjudici dels nostres clients.

Com esteu vivint la reobertura?

Sabíem que l’afectació a la nostra empresa i al sector en general seria dur, però que la nostra obligació era atendre als clients per a defensar els seus interessos. Pel que fa a la reobertura hem fet una nova redistribució dels espais i adequacions al mobiliari a fi efecte d’adaptar-ho i complir les distàncies mínimes que s’exigeixen, així com mesures d’higiene per a empleats i clients i neteja diària al local comercial.

Heu necessitat algun tipus d’ajuda?

Des del primer moment es va veure que el sector turístic seria dels principals afectats per la pandèmia i estat d’alarma, i és d’agrair que la nostra gestora de compte de BBVA es va posar a la nostra disposició per indicar-nos que segons els seus models de classificació empresarial i avaluació de riscos estaven en disposició d’oferir-nos de forma immediata línies de tresoreria a llarg termini. Un cop refets els nostres pressupostos i les previsions de fluxos de tresoreria, vam plantejar a BBVA finançar part de les noves necessitats, a la qual cosa va respondre positivament, de forma eficaç i diligent.

Quines perspectives de negoci teniu?

A mesura que es recuperi la confiança general reiniciarem la nostra activitat d’una forma lenta i gradual. Sabem que venen anys difícils, però això no ha de fer desistir d’esmerçar totes les energies en adaptarnos a les noves circumstàncies.

Comentarios

Lea También