«Més que clients, fem bons amics a la feina i l’afició per les motos ens uneix»

Negoci de proximitat. Des de Guzzi Motobox 99, creuen que l’afició pel vehicle clàssic de dues rodes «perviurà», però «tenim els governs en contra», ja que aposten per la sostenibilitat

| Actualizado a 04 agosto 2021 09:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Guzzi Motobox 99 es dedica a la reparació i venda de motos antigues i de competició. La seva tasca, però, va molt més enllà, ja que s’encarreguen de tot el procés que comporta la importació d’una moto, per exemple i entre altres operacions. La fundació de la societat es remunta a l’any 1994 i ha evolucionat d’allò més pel que fa als seus serveis. En parlem, amb més profunditat, amb el gerent de Guzzi Motobox 99, Sergi Segarra.

Com van ser els orígens de l’empresa?

El nostre pare va fundar l’empresa, un taller de motos de poble, on reparava i venia motocicletes. Quan vam agafar el relleu el meu germà Manel i jo, però, va fer un gir. Vam introduir noves tecnologies i ens vam especialitzar en la reparació de motos clàssiques i de competició. El que, potser, ens diferencia de la competència és que fem reparacions a mida, estem especialitzats en peces clàssiques dels anys 70, 80 i 90. Reparem a tota Espanya i, també importem motos de fora, tot encarregant-nos de totes les gestions que això suposa, com ara el transport i la matriculació. El fet que ens encarreguem de totes les tasques que comporta adquirir una moto de fora, aporta un valor afegit al client, el valora molt. Apostem per ser presents a diferents esdeveniments del sector, fem el muntatge del box i transportem vehicles de dues rodes. Val a dir, que no ens tanquem mai a dur a terme cap servei, seguim fent reparacions i petites revisions.

Quin perfil de client tenen?

És un tipus de clientela que té un nivell adquisitiu alt, ja que es pot permetre adquirir motos (tant de competició com de clàssiques) que poden arribar a costar 10.000 o 40.000 euros; i que, a més, les col·lecciona. Tenim una clientela nombrosa, aproximadament una trentena que en col·lecciona, i poden tenir més de 15 motos cadascú d’ells.

Què els diferencia de la competència?

La nostra especialitat a Guzzi Motobox 99 és la restauració integral, és a dir: des de xapa i pintura, passant per motor, suspensions, etc., tot cuidant sempre el més mínim detall. Hi ha altres components que també sumen, perquè l’experiència sigui millor. Ens esforcem a donar confiança al client i un tracte adaptat a les seves necessitats. Més que clients, fem bons amics a la feina. L’afició pel vehicle de dues rodes ens uneix.

Com es van adaptar a la pandèmia?

Realment no vam notar gaire la seva arribada i ho diem en el sentit més logístic: operàvem igual. I és que no tenim l’activitat que tindria, potser, un taller del dia a dia. Per tant, com a molt, vam canviar l’horari a intensiu, no hem fet cap ERTO i la inèrcia en la feina no ha tingut aturador. Sí que vam notar menys mobilitat en pujar menys a Barcelona per les restriccions, però la resta tot normal, perquè vam viatjar amb el certificat corresponent quan van haver de fer-ho. El servei de lliurament i recollida és, potser, el que més vam reforçar quan va arribar la crisi.

Com veuen el futur del sector?

L’afició per la moto clàssica perviurà. Els governs, però, obvien el cost de fabricació dels vehicles elèctrics, i sembla que la solució sigui eliminar el vehicle de combustió, i això és un gran error.

Quines palanques tenen per créixer?

BBVA, per a nosaltres, és fonamental. Quan hem afrontat una hipoteca molt gran, ells han estat allà per guiar-nos amb la pòlissa de crèdit adient. Ens ajudem de diferents elements, com ara l’App i el web.

Comentarios
Multimedia Diari