Àngel Simon, president d’Agbar, rep la Medalla a l’Empresari de l’Any

Aquesta distinció premia la trajectòria professional i el lideratge d’Àngel Simon al capdavant de la companyia que presideix. La distinció premia la promoció de Barcelona com a hub mundial de l’aigua amb la col·laboració publicoprivada

21 diciembre 2020 16:14 | Actualizado a 21 diciembre 2020 16:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Àngel Simon, president d’Agbar i vicepresident executiu de SUEZ, ha rebut la Medalla d’Honor a l’Empresari de l’Any, atorgada per Foment del Treball, i ha fet partícips d’aquest reconeixement els treballadors i les treballadores del grup. Aquesta distinció premia la seva trajectòria professional i el seu lideratge al capdavant de la companyia que presideix, la defensa de la col·laboració publicoprivada i els esforços per garantir l’accés a l’aigua i al sanejament.

A més, es reconeix la posició d’Agbar com un referent d’àmbit mundial en la gestió de l’aigua, en un moment en què l’escassetat creixent dels recursos hídrics i el desafiament del canvi climàtic exigeixen una gestió basada en el coneixement, l’experiència i la innovació. En el seu discurs, Àngel Simon ha afirmat que aquest premi “reconeix el treball de totes les persones que, durant sis generacions, en els 150 anys de trajectòria de la companyia, han anat construint Aigües de Barcelona fins a ser la que coneixem avui, amb la col·laboració publicoprivada al centre”.

Sobre el vincle de la companyia amb la ciutat de Barcelona, Àngel Simon ha assegurat que “la proposta de model de gestió de l’aigua del grup ha aconseguit posicionar Barcelona com un hub mundial de l’aigua” i que “hem de continuar treballant, conjuntament totes les parts, empreses i administracions, per recuperar l’impuls d’un projecte il·lusionant que ha estat present en els millors moments de la història de la nostra ciutat”.

Pel que fa a la situació de reconstrucció després de la pandèmia, Àngel Simon ha posat en valor el paper de les empreses: “Les empreses del nostre sector hem treballat, i continuarem treballant, per donar resposta a aquesta crisi, plenament compromeses i implicades per generar solucions concretes en el marc dels fons europeus”. També ha recordat que “durant la pandèmia l’aigua ha tingut un paper essencial”, un servei la continuïtat del qual ha estat garantida en tot moment, i s’han reforçat les mesures per als col·lectius vulnerables.

Des de l’any 2007, Foment del Treball reconeix anualment amb les seves medalles d’honor —la màxima distinció de l’entitat— empresaris que han tingut una rellevància significativa en els últims dotze mesos i que són referència per la seva trajectòria empresarial exemplar.

El reconeixement ha sigut entregat en un acte que s’ha pogut seguir per streaming i que ha comptat amb la presència de Teresa Ribera, vicepresidenta del Gobierno de España i ministra per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Salvador Illa, ministre de Sanitat; Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat de Catalunya en substitució de la Presidència; i Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de Barcelona i responsable de l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda; i Josep Sánchez Llibre, President de Foment del Treball.

Comentarios
Multimedia Diari