PIMEC Tarragona apropa a les pimes les novetats de la reforma laboral

La patronal respecta les majories parlamentàries, però critica que la reforma no ha comptat amb el 99,8% de les empreses, fet pel qual demana solucionar el problema de representació en l’àmbit estatal.

| Actualizado a 05 marzo 2022 20:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

PIMEC Tarragona va apropar divendres dia 4 a les pimes de la demarcació les novetats de la reforma laboral que entrarà en vigor el pròxim 30 de març. En un acte organitzat per la patronal a l’auditori de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, el president de PIMEC al territori, Jordi Ciuraneta, va lamentar que en la negociació de la reforma laboral s’hagi perdut l’oportunitat de recuperar els drets de les pimes, ja que tot i respectar les majories parlamentàries, considera que no s’ha comptat amb el 99,8% de les empreses, fet pel qual demana solucionar el problema de representació en l’àmbit estatal.

Seguidament, Emma Gumbert, vicepresidenta de PIMEC, va destacar que aquesta reforma canviarà la realitat de les empreses, sobretot en l’àmbit de la contractació, i va alertar de la inseguretat jurídica pel teixit productiu davant la incertesa i la confusió en la redacció d’algun dels articles de la llei. 

Per part seva, el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, va fer una valoració de la nova norma, tot avisant que “és una reforma puntual i insuficient, que no dona resposta a les necessitats en polítiques actives i passives d’ocupació, o en matèria de formació a l’hora de cobrir llocs de treball”, entre altres qüestions. A continuació, va recordar que PIMEC ha defensat des del primer moment una reforma integral i amb flexiseguretat, que ajudés a la recuperació econòmica i del mercat del treball. “Continuarem treballant per recuperar la participació efectiva de les pimes, la indexació de sous a una cistella d’indicadors de productivitat i competitivitat, o la recuperació del finançament parcial de les indemnitzacions del Fons de Garantia Salarial (FOGASA) en situacions de crisi empresarial”, ha assegurat.

L’acte va comptar amb les intervencions d’Estela Martín, degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, i Antonio Benavides, advocat i professor de la Universitat Ramon Llull i de la UOC, qui va exposar davant els assistents a l’acte les principals novetats de la reforma laboral. A més, també hi ha participat Enric Vinaixa, secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya, per explicar les novetats en matèria de subcontractació, ERTOs i mecanisme red, i Sofia Moya, directora dels serveis territorials d'Empresa i Treball a Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari