Què són les línies de crèdit i per què necessites conèixer-les?

Les línies de crèdit de les entitats financeres en línia són una alternativa a les tradicionals línies de crèdit bancàries que han sorgit com a companys de viatge ideals als mini crèdits i als préstecs en línia

| Actualizado a 24 marzo 2021 10:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les línies de crèdit de les entitats financeres en línia són una alternativa a les tradicionals línies de crèdit bancàries que han sorgit com a companys de viatge ideals als mini crèdits i als préstecs en línia. Aquests crèdits oberts en línia amb resposta immediata, amb un plantejament diferent entre el client i l'entitat, cobreixen unes necessitats diferents que val la pena conèixer a fons. Els trobes tots a la comparativa de préstecs de Matchbanker.

Què és una línia de crèdit i per a què puc utilitzar-la?

Tal com les coneixem avui dia, les línies de crèdit consisteixen en una suma de diners que un banc o una entitat financera posa a disposició d'una persona i que es poden utilitzar en part o en la seva totalitat durant un temps determinat, normalment un termini d'un o diversos anys (renovables o prorrogables).

En les línies de crèdit, l'entitat presta uns diners extres que es transfereix al compte o s'avança en cas de compra o despesa, i cobra interessos per l'import que utilitzis, només pel temps que ho utilitzes i fins que el tornis a uns termes pactats i flexibles, normalment mensualitats. I així de manera successiva.

És un funcionament semblant a disposar d'una targeta Visa de crèdit amb un límit mensual, encara que amb uns interessos inferiors que aquest producte. El mercat actual d'aquest tipus de línies de crèdits és obert i ampli, i es paga un petit import en forma d'interessos per tenir els diners disponibles sempre, encara que molt menor que si demanessis els diners disponibles amb un préstec en línia habitual o mitjançant la targeta .

Aquest tipus de producte gairebé sempre el fan servir empreses, grans i petites per igual, i molts autònoms per atendre pagaments i creditors o proveïdors quan necessiten fer-ho i no tenen diners en caixa, tot i que també famílies que tenen fills estudiant o negocis que han rebut una subvenció , però no l'han cobrat i la necessiten amortitzar mentrestant. En el cas dels negocis i Pimes és perfecta per avançar nòmines a l'espera de cobrar de clients, o per pagar proveïdors o impostos fins i tot amb flexibilitat.

La idea és tenir uns diners a mà per superar moments de necessitat o imprevistos.

Els préstecs i les línies de crèdit en línia són més fàcils d'accedir que mai

Demanar una línia de crèdit en línia és molt fàcil i simple: hi ha moltes entitats que ofereixen tant préstecs com línies de crèdit flexibles. La diferència és clara: un préstec són uns diners que reps en la seva totalitat, i que pots tornar a la fi del termini o mitjançant quotes, mentre que en una línia de crèdit, reps un saldo en compte i ho fas servir en tot o en part, fins que venci el termini, i durant aquest temps et van cobrant interessos en funció del que hagis utilitzat i per quant de temps.

Les línies de crèdit es poden demanar personalment o per negocis, de forma online, sense paperassa ni burocràcia feixuga, qualsevol dia de la setmana i a tota hora. Només cal comparar els diferents productes fins a trobar el que millor s'ajusti a les teves necessitats puntuals.

Comentarios
Multimedia Diari