Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Química i turisme, un model d’èxit

Repsol i la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) signen un conveni de col·laboració i reflexionen sobre el futur d’aquests dos motors econòmics del territori

22 mayo 2023 15:14 | Actualizado a 22 mayo 2023 15:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i Repsol, han signat aquesta setmana públicament un conveni de col·laboració que posa en relleu la voluntat mútua de vincular i donar suport al sector turístic i industrial del territori.

El conveni contempla una doble col·laboració per als anys 2023 i 2024. D’una banda, es tradueix en un suport econòmic per a les activitats pròpies de la Federació i, de l’altra, contempla que l’empresa Repsol continuï sent el seu principal patrocinador i subministrador d’energia.

Javier Sancho (Dtor. complex industrial Repsol): «Química i turisme contribueixen, cadascuna des del seu àmbit, a fer un Camp de Tarragona millor»

La signatura de l’acord va anar precedida per una conferència del doctor Juan Antonio Duro, director de la càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i vicerector d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals d’aquesta universitat. Duro va parlar de la importància d’aquests dos motors econòmics del territori i de l’abast de les seves interrelacions.

$!Química i turisme, un model d’èxit

En concret, el vicerector de la URV va subratllar que la complementarietat és important perquè en el cas que un dels motors passi per dificultats, l’altre pot compensar i a l’inrevés també.

També, en el marc d’aquest acte, es va celebrar una taula rodona que va comptar amb la presència d’Àngel Xifré, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona; Francesc Pintado, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona; Fernando Torres, president del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, i Jeroni Castell, xef del restaurant Les Moles.

Els participants van coincidir en destacar que la necessària convivència i col·laboració entre els dos grans motors de l’economia del Camp de Tarragona, el turisme i la indústria petroquímica, ha esdevingut un model d’èxit. Així mateix, van afirmar que aquesta aposta dual, és un encert estratègic, perquè tots dos sectors són complementaris i doten l’economia del Camp de Tarragona de versatilitat i solidesa.

Juan Antonio Duro (Vicerector de la URV): «Si un sector té dificultats, l’altre pot compensar i a l’inrevés també»

Durant la seva intervenció, Javier Sancho va explicar que «la indústria química i la turística són agents compromesos amb el territori, amb la seva prosperitat i amb el benestar de les persones que hi viuen. Al Camp de Tarragona, hi ha lloc per a ambdues activitats. Química i turisme són activitats necessàries i contribueixen, cadascuna des del seu àmbit, a fer un Camp de Tarragona millor».

Rafel Múria, nou membre del Consell d’Experts de l’AEHT

L’acte va acollir també l’adhesió al Consell d’Experts de l’AEHT de Rafel Múria, xef del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant, guardonat recentment amb la distinció Sol Repsol. Javier Sancho i Francesc Pintado, li van fer entrega de la jaqueta de cuina de la Federació com a mostra de benvinguda al Consell d’Experts de l’AEHT, constituït l’any 2018.

El president de l’AEHT va destacar que amb la incorporació de Rafel Múria, xef amb Estrella Michelin, ja són dotze els restaurants de la província de Tarragona que compten amb aquest reconeixement i que reforcen la qualitat del sector.

Així mateix, va celebrar la renovació per dos anys més d’aquest acord de patrocini que, segons ell, «escenifica la cohesió i la cooperació entre dos sectors històricament tan distanciats com són el turisme i la química».

El conveni s’emmarca en l’aposta conjunta per «donar valor a la qualitat gastronòmica del nostre territori, un fet primordial en una destinació turística i que porta implícit un turisme més sostenible i amb una major despesa». En aquest sentit, Pintado va voler agrair l’esforç de Repsol en el reconeixement als millors professionals de restauració en forma dels guardons Sol Repsol.

Comentarios
Multimedia Diari